Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějovický Budvar představil tmavý ležák v lahvích

Co se píše o pivovarech a pivu


Budějovický Budvar představil tmavý ležák v lahvích

[pondělí, 12. červen 2006]

Budějovický Budvar uvádí na český trh významnou novinku – tmavý ležák v lahvích. Tmavou variantu originálního ležáku vyrábí Budějovický Budvar od roku 2004, dosud však byl stáčen pouze do sudů.

Tmavý ležák Budweiser Budvar si budou moci lidé v Česku od července zakoupit v lahvovém balení. Budějovický Budvar rozšiřuje nabídku tmavé varianty ležáku, která byla doposud k dostání pouze v menších sudech. Od února letošního roku zahájil Budějovický Budvar vývoz tmavého lahvového ležáku do vybraných zemí. V elegantních lahvích s klasickým půllitrovým objemem bude nyní pivovar nabízet jemně hořké karamelové pivo také na pultech tuzemských prodejen a v restauracích.

Tmavou variantu originálního ležáku uvedl Budějovický Budvar na trh v roce 2004. „Ihned po nástupu na český trh se náš tmavý ležák dočkal výborných ohlasů a pozitivního ocenění chuti. Některé provozovny ale dosavadní balení ve dvaceti a třicetilitrových sudech omezovalo, a také zákazníci si chtěli vychutnat tmavý ležák v klidu svých domovů. Požadavkům jsme se rozhodli vyjít vstříc a přidat do nabídky tmavý Budweiser Budvar i v lahvovém provedení,“ říká Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru.

Produkce tmavých piv se v posledních letech zvyšovala díky vývozu. Prodej tmavého ležáku z Budějovického Budvaru roste od zahájení výroby, mezi roky 2004 a 2005 stoupl v Česku o 7,5% a celkově dokonce o 30% (na 12 757 hl v minulém roce). „Věříme, že Budějovický Budvar může získat významný podíl na trhu tmavých lahvových ležáků a posílit i celkovou pozici na českém trhu tmavých piv,“ doplňuje Petr Samec.

Výrobní postup se od přípravy světlého prémiového ležáku neliší, rozšířilo se ovšem množství použitých surovin. „Pro přípravu tmavého ležáku využíváme vybraný žatecký chmel, měkkou vodu z našich artéských studní a moravský slad. K tomu se navíc přidávají tři druhy speciálních barevných ječných sladů, mnichovský, karamelový a pražený. Pivo charakterizuje tmavá barva a suchá, jemně hořká karamelová chuť. Tmavý ležák navíc příjemně voní po praženém sladu,“ popisuje produkt vrchní sládek Budějovického Budvaru, Ing. Josef Tolar.

Tmavá pivní novinka si získává oblibu nejen u českých milovníků ležáku, ale i v mezinárodním měřítku. Tmavý ležák Budweiser Budvar uspěl například v letošním ročníku světové soutěže Monde Selection, která testuje kvalitu výrobků včetně piva. Odborná porota projektu, který už od roku 1961 pořádá International Institute for Quality Selections se sídlem v Bruselu, ocenila tmavý budějovický ležák stříbrnou medailí. (Tisková zpráva Budějovického Budvaru)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI