Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějovický Budvar zvyšuje výrobu i export

Co se píše o pivovarech a pivu


Budějovický Budvar zvyšuje výrobu i export

[středa, 13. květen 2009]

Ekonomická krize se Budějovického Budvaru, n.p. zatím výrazně nedotýká. Pivovar vystavil během čtyř měsíců letošního roku celkem 374 538 hektolitrů piva. To je meziročně o 1,6 % méně. Tržby za toto období však meziročně vzrostly o 2,28 %. Propad produkce byl způsoben snížením prodeje v lednu a únoru. Od března však pivovar výrazně zvyšuje výrobu. V březnu prodal Budějovický Budvar o 4 % piva více a v dubnu dokonce o 8 % piva více, než ve stejných měsících loňského roku. Duben 2009 tak byl nejúspěšnějším dubnem v historii pivovaru. K rekordnímu dubnovému výsledku výrazně přispěl export, který se meziročně zvýšil o 20 %.

Věříme, že výpadek prodeje ze začátku roku se nám podaří nahradit. Dubnové výsledky exportu i prodeje v tuzemsku signalizují dobrý start do nadcházející sezóny,“ říká Ing. Robert Chrt, obchodní ředitel Budějovického Budvaru. „Na odhad celkových letošních výsledků je však opravdu příliš brzy. Prodejně nejdůležitější období je teprve před námi. Přesto jsme rádi, že jsme na počátku roku neztratili tempo nárůstu prodejů z loňského roku,“ dodává Robert Chrt. Klíčovým produktem pivovaru zůstává světlý ležák Budweiser Budvar, který se na celkových prodejích v letošním roce podílí z 53 %.

Stáčecí linky pivovaru pracují od dubna na plný výkon ve třech směnách. Některé další výrobní provozy pivovaru (varna, oddělení hlavního kvašení aj.) pracují od počátku dubna v nepřetržitém provozu. S obdobným provozem se počítá i během následujících měsíců. Z důvodu výrazného zvýšení výroby bylo do výrobního úseku pivovaru přijato 11 pracovníků.

Zdroj: Tisková zpráva Budějovického Budvaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kody

středa, 13. květen 2009
14:30

Ani mě to nepřekvapuje. Když je jakákoliv firma dobře řízená, má kvalitní produkt a silnou značku, tak se na trhu neztratí ani době globální krize. Roste-li, jako Budějovický Budvar, pak tím lépe… Prostě pro manažery to skvělá vizitka. U mne mají „za jedna“.


napsal(a): Kody [Odpovědět]

Energetik

středa, 13. květen 2009
14:45

Energetik

to Kody: Nezbyva nez gratulovat - pane manazere :-D :-D


napsal(a): Energetik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI