Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Černá Hora představí nové nealko pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Černá Hora představí nové nealko pivo

[sobota, 2. květen 2009]

Nové nealkoholické pivo představí veřejnosti v sobotu pivovar Černá Hora v rámci zábavné akce Pivní máj, kterou ve svém sídle pořádá. Další dvě pivní novinky černohorského pivovaru by měly světlo světa spatřit už na podzim.

Pivovar teprve nedávno uvedl na trh nealkoholické pivo Forman, které má jako první pivo u nás 0% alkoholu. "Veřejnosti v sobotu představíme novou verzi nealko piva, a to polotmavé,“ uvedl Fusek s tím, že na akci proběhne slavnostní degustace tohoto nového produktu. V plánu však jsou také dvě další pivní novinky, které chce pivovar představit letos v září. "Zatím je ale obě necháme pod rouškou tajemství, aby se pivaři měli na co těšit,“ dodal Fusek.

V sobotu na nádvoří pivovaru v rámci Pivního máje vystoupí např. Peter Nagy, Zdeněk Izer, Děda Mládek Illegal Band nebo ALL X. Proběhne i cyklistický nezávod "Ve stopě Petra Bezruče s Josefem Zimovčákem".

Černohorský pivovar patří s jednoprocentním podílem na českém trhu k největším z malých pivovarů v zemi. V roce 2008 uvařil 162 tisíc hektolitrů piva, což je zhruba stejně jako o rok dříve, obrat ale zvedl o 10,4 procenta na 253,5 milionu korun. Zhruba desetina jeho produkce je určena na export. Mezi největší odbytiště černohorského piva patří Slovensko, Černá Hora, Chorvatsko, Itálie, Gruzie, Německo, Lotyško nebo Estonsko. Letos zkouší štěstí i v Číně, hodlá sem vyvézt asi 3000 hektolitrů piva.

Zdroj: Mediafax.cz | Autor: Libor Popela


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI