Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Černá Hora chce letos do Číny vyvézt 3000 hektolitrů piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Černá Hora chce letos do Číny vyvézt 3000 hektolitrů piva

[neděle, 26. duben 2009]

Co čtrnáct dní putují z černohorského pivovaru do čínského města Tian Jin kontejnery s pivem, pivovar by ho chtěl do Číny v roce 2009 exportovat celkem 3000 hektolitrů. Agenturu Mediafax o tom informoval generální ředitel pivovaru Jiří Fusek.

První dva kontejnery do Číny putovaly letos v lednu, každých čtrnáct dní tam nyní putují další dva až čtyři. Číňané mají podle Fuska zájem především o pivní speciály, přes hamburský přístav, kde se kontejnery naloďují, tam poputuje např. speciálně řezané pivo Black Hill nebo světlé pivo s přídavkem medu Kvasar.

Trvalo opravdu dlouho, než jsme u čínských partnerů prorazili, ale začíná to vypadat slibně,“ sdělil Fusek s tím, že v Tian Jinu budou v květnu otevírat první černohorskou restauraci v Číně, stejný měsíc pak v Pekingu své pivo pivovar představí na velké gastronomické výstavě. „Letos bychom tak do Číny chtěli vyvézt zhruba 3000 hektolitrů našeho piva," upřesnil Fusek.

Černohorský pivovar patří s jednoprocentním podílem na českém trhu k největším z malých pivovarů v zemi. V roce 2008 uvařil 162 tisíc hektolitrů piva, což je zhruba stejně jako o rok dříve, obrat ale zvedl o 10,4 procenta na 253,5 milionu korun. Zhruba desetina jeho produkce je určena na export. Mezi největší odbytiště černohorského piva patří Slovensko, Černá Hora, Chorvatsko, Itálie, Gruzie, Německo, Lotyško nebo Estonsko.

Zdroj: Mediafax.cz | Autor: Libor Popela


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI