Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar připravil monumentální oslavy

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar připravil monumentální oslavy

[sobota, 18. duben 2009]

Jednotný název Léto s Dudákem zahrnuje tři akce. Pivovarskou pouť, připomenutí vzniku pivovaru 360 let jsme tady pro Vás a Loučení s prázdninami.

Léto s Dudákem. Pod tímto názvem připravil Měšťanský pivovar Strakonice, a. s., komplex oslav 360. výročí založení pivovaru ve Strakonicích (1649). V týmu lidí, kteří se na přípravách podílejí, je také Ctibor Hanzlovský.

Foto

Jaké akce Léto s Dudákem obsahuje? Předpokládám, že jednou z nich bude tradiční a osvědčená Pivovarská pouť.

Přesně tak. Bude to Pivovarská pouť v sobotu 27. června. Další sobota 1. srpna bude věnována konání hlavních pivovarských oslav pod titulem 360 let jsme tady pro Vás a tečkou za letní sezonou a kulturními akcemi bude opět sobota, tentokrát 5. září. Pořad komponovaný pro celou rodinu se jmenuje Loučení s prázdninami 2009.

Na první pohled je toho až nad hlavu . . .

Původní zadání projektu počítalo dokonce se čtyřmi letními akcemi. Redukováním na tři chceme docílit vysoké kvality a úrovně všech akcí. Všechny se konají na parkovišti pod pivovarem a podél Otavy na Podskalí. Prostor je rozdělen do čtyř zón: První parkoviště pod pivovarem, druhá zabírá území k Zavadilce, třetí část Pod skalou a čtvrtá Zadní Podskalí.

Rozeberme jednotlivé akce. První bude Pivovarská pouť. Co by o ní lidé měli vědět?

Koná se v sobotu 27. června od 13 do 22 hodin. Zahájíme ji tradičním výstřelem z historického děla – toho se za asistence skupiny historického šermu Markýz ze Strakonic ujme sládková Dagmar Vlková. Absolutní novinkou a doslova perlou pouti bude večerní program Ozvěny návratu legend. V něm vystoupí strakonické legendární kapely Meteor a Bonton. Odpoledním programem bude do 18. hodiny provázet Michal Jančařík. Nebude v něm chybět neckiáda, která startuje ve 12 hodin v Katovicích, soutěže pro děti i dospělé a od 16 do 17 hodin vystoupí populární český zpěvák Martin Maxa.

Druhou v pořadí jsou oslavy 360. výročí založení pivovaru.

Oslavy tohoto významného výročí začaly už loni 11. srpna vyhlášením soutěže Basy plné dárků. Trojice vítězů bude vylosována v sobotu 1. srpna a hlavní ceny jsou chlazení, slunečník a zahradní set.

Samotná akce trvá od 14 do 22 hodin a v programu se návštěvníci mohou těšit na skupinu U2 – revival, Michala Šindeláře (syna zesnulého baskytaristy skupiny Katapult Jiřího „Dědka“ Šindeláře – poz. redakce) nebo historicky první křest prvního CD strakonické skupiny Meteor.

A jdeme do finále – Loučení s prázdninami 2009 v sobotu 5. září.

Bude to pomyslná tečka za Létem s Dudákem. Na naše malé i velké návštěvníky čeká jen a jen dobrá nálada. Děti se budou bavit a soutěžit ve stylu M.A.S.H., zazpívat si karaoke a nahrát si vlastní CD nebo budou moci s rodiči posedět u táboráku, opékat si buřty a prostě se vesele rozloučit s prázdninami.

Sobota 27. června: Pivovarská pouť (13 až 22 hodin)

Sobota 1. srpna: 360 let jsme tady pro Vás (14 až 22 hodin)

Sobota 5. září: Loučení s prázdninami 2009 (14 až 22 hodin)

Zdroj: Klatovský deník.cz | Autor a foto: Petr Škotko


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI