Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar staví sklad za více než 87 milionů

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar staví sklad za více než 87 milionů

[čtvrtek, 2. duben 2009]

Budějovický Budvar začal stavět plně automatizovaný sklad hotových výrobků. Jedná se o největší letošní investici firmy v hodnotě 87,2 milionu korun a také o jeden z největších logistických projektů v historii společnosti. „Cílem investice je zvýšení kapacity skladů hotových výrobků a zlepšení výkonnosti,“ sdělil Euro.cz výrobně technický-ředitel a sládek Budvaru Adam Brož, který odpovídá za realizaci projektu.

Budova skladu bude 24 metrů vysoká a stane se novou dominantou areálu pivovaru. Celková kapacita skladu bude tři tisíce paletových míst. Při uskladnění piva v běžných přepravkách na 20 půllitrových lahví tak bude ve skladu uloženo až 12 tisíc hektolitrů piva neboli 2,4 milionu lahví.

Pro řízení toku palet budeme využívat technologii RFID, kterou pro daný účel v České republice dosud nikdo nepoužívá,“ upozornil vedoucí oddělení nákupu a logistiky Budvaru Pavel Pánek. „Plně automatizované zařízení bude mít výkon sto paletových dvojcyklů za hodinu,“ dodal.

Skladové hospodářství Budvaru bude po dokončení projektu řízeno implementovaným systémem WMS (Warehouse Management System). Generálním dodavatelem investičního celku je SSi Schäfer. Zkušební provoz nového systému by měl začít v říjnu.

V loňském roce investoval Budějovický Budvar do svého rozvoje 282 milionů korun. Letos podnik předpokládá investice ve výši 479 milionů korun, které budou směřovat mimo jiné do rozšíření kapacity obchodních středisek v České republice, obnovy strojů v lahvovně nebo do nákupu nových přepravek a sudů.

Zdroj: Euro.cz | Autor: Jana Křížová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

mandis

pátek, 3. duben 2009
21:47

mandis

Doufám, že z toho má Topol s Gándím radost, i když jsou oba v demisi. Ekonomika je v krizi,vláda i s "nervem" řeší, jak z ní, a Budvar investuje ze svého přes 80 mega... Tak mě napdá, že mohli vzít měkoho z Budvaru do "nervu". Určitě by jim také poradil recept na úspěch, stejně jako Jahn, Rusnok a spol.


napsal(a): mandis [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI