Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar vyhrál soudní spor v Koreji

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar vyhrál soudní spor v Koreji

[pondělí, 12. leden 2004]

Budějovický Budvar vyhrál spor s americkým pivovarnickým kolosem Anheuser-Busch v Jižní Koreji a může tam používat své ochranné známky. Agentura AP uvedla, že o tom rozhodl jihokorejský soud, podle něhož není používání známek Budvaru v konfliktu s používáním značek amerického pivovaru. Budvar sdělil, že jeho ochranné známky neomezují pivovar Anheuser-Busch na jeho právech. Anheuser se ale proti rozhodnutí ještě může odvolat k nejvyššímu soudu. Budvar se s pivovarem Anheuser o používání známek v Jižní Koreji soudí od konce devadesátých let.

Oba pivovary spolu vedou známkoprávní spory několik desítek let a oba si činí nárok na známky Budweiser a Bud. Český pivovar většinou argumentuje zeměpisným názvem a tím, že pivo už vaří od roku 1265. Pivovar Anheuser-Busch založili němečtí přistěhovalci v USA v roce 1876. Představitelé amerického pivovaru tvrdí, že Budvar nemá na značku Budweiser právo, protože AB ji začal používat 19 let předtím, než byl českobudějovický pivovar založen.

Budvar má zaregistrováno téměř čtyři sta ochranných známek ve více než stovce zemí. Se společností Anheuser-Busch nyní vede přes 40 soudních sporů a dalších více než 40 správních řízení před patentovými úřady. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI