Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Předsednictvo Výboru regionů ochutná plzeňské pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Předsednictvo Výboru regionů ochutná plzeňské pivo

[čtvrtek, 15. leden 2009]

Dnes a zítra bude v Plzni zasedat předsednictvo Výboru regionů. Po celodenním jednání, které se uskuteční v Měšťanské Besedě, bude následovat večeře v restauraci Na Spilce v areálu plzeňského pivovaru. Politici 27 evropských států ochutnají tradiční českou kuchyni v prostorách, kde dříve kvasilo a dokvašovalo pivo v dřevěných kádích, a kde je dnes největší restaurace v České republice. Zároveň ochutnají pravé plzeňské pivo. Na závěr návštěvy pivovaru dostane každý politik nevšední dárek – pravý český půllitr s vypískovaným sloganem „Pilsner Urquell, oficiální pivo českého předsednictví“.

Prémiový plzeňský ležák Pilsner Urquell už ochutnali politici všech států EU na slavnostním zahájení českého předsednictví, které proběhlo v Národním divadle dne 7. 1. Většina z nich velmi pravděpodobně zná světlé ležáky jako Heineken, Carlsberg, Amstel nebo Krombacher Pils. Ne všichni ale vědí, že tato piva napodobují způsob, jakým byl v roce 1842 připraven Pilsner Urquell. A přeci, dvě třetiny všech světových piv jsou plzeňského typu, a jsou označována jako pils, pilsener. Snaží se přiblížit pravému originálu, pivu vynalezenému v Plzni.

Vynikající plzeňské pivo pomůže politikům oprostit se na konec dne od pracovních starostí. Věříme, že to bude právě vynikající chuť našeho piva, která vytvoří příjemnou atmosféru během jednání,“ říká Václav Berka, sládek Plzeňského Prazdroje.

Plzeňský Prazdroj vyhrál výběrové řízení a je oficiálním dodavatelem piva na akce pořádané v rámci předsednictví České republiky v Radě Evropské Unie. Piva Pilsner Urquell, ale také Gambrinus 11°, Excelent, Master a Radegast Birell dodá Prazdroj společně s výčepní technikou a sklem na přibližně pět desítek akcí a zasedání v období od ledna do června tohoto roku. „Na jednání, ale i na kulturní akce dodáme přibližně 20 tisíc půllitrů našeho piva. Od partnerství si slibujeme, že přední politici a další představitelé evropské "dvacet sedmičky" ochutnají pravý originál z Plzně. To by také mělo dále napomoci šířit ve světě věhlas českého piva,“ vysvětluje Luděk Kraus z oddělení firemních vztahů.

Výbor regionů je na úrovni EU jakýmsi ministerstvem pro místní rozvoj a rozhoduje o rozdělování dotací na regionální projekty. Během dvoudenního jednání navštíví politici také Pivovarské muzeum a prohlédnou si historické centrum Plzně.

Zdroj: Region Plzeň.cz

[SABMiller] 19:03 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Chody

neděle, 18. leden 2009
18:28

Chody

Z důvěryhodného zdroje blízkého výrobě v PPas:
"Do těch dřevěných kádí se to napouští na kvašení, to je pravda, ale pak se to vylije, protože podle předpisu nelze nabízet pivo, ke kterému mají otevřený přístup lidé (možnost teroristického útoku, otráveni atd.)

No a do do těch sudů se to napouští z CKT, akorát že je to bez pasteru a bez filtrace, jinak mezi tím rozdíl není a tenhle "SPECIAL" pak mají i na Parkánu a U Švejka na U pětatřicátníků

Ale Na spilce se to bude točit těžko, protože místní výčepní raději točí filtrovanou 12ku
"
---------------------------------
Zpráva byla upravena 18.01.2009 ve 18:28:36


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Dan

pátek, 16. leden 2009
23:24

Dan

to hroch:
No myslím že část se určitě používá, alespoň podle informací které se ke mně donesly. Jaké používají kvasinky a jaké používali za starých dobrých časů, to nevím. Je ale fakt, že nějak to tam funguje, ale moc se to neprezentuje. Pro nejlepší zákazníky je ale pivo údajně odtud. Nejedná se ale o nějaká velká množství, viz odkaz na foto od Chodyho. Jsou to vlastně pozůstatky původního pivovaru, kde část byla znovu obnovena pro výrobu v malém množství. Také nevím, jestli se vaří někde zvlášť a nebo je mladina z velké varny.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
14:02


posted by: Inzerce

Paja

pátek, 16. leden 2009
11:34

Paja

Vzdyt to tam je napsane, ze ochutnaji PRAVE plzenske :).

To by vybrat mistni pivovarek mohli, jenze ten by se musel stat oficialnim pivem EU a to muze byt jedine europivo.


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Dan

pátek, 16. leden 2009
13:56

Dan

to Paja:
Právě, tak jsem to myslel. PRAVÉ plzeňské, kvasí v dřevěných spilkách a leží v dřevěných sudech. V těch, s kterými občas plzeňští bednáři dělají divadlo před veřejností.
Bohužel toto pivo je dostupné jen VIP klientele a oficiálně slouží jako referenční, pro porovnávání s pivem z CKT. Sládek pak lidem lže, že nové EU pivo má naprosto shodnou chuť s tím klasickým :-) Že by sládkům v Plzni ty chemikálie vypálily chuťové pohárky? :-) Totiž každý kdo tuto PRAVOU Plzeň ochutnal, říkal, že mu to připomělo doby před dvaceti lety...
Já bohužel neměl tu možnost a tak žiju jen ze vzpomínek na dávno minulé časy :-(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Paja

pátek, 16. leden 2009
14:45

Paja

to Dan: .. to ja bohuzel nemuzu zit ani z tech vzpominek :(. Ale dovedu si predstavit, ze chutnalo treba jako lezak z Dobran?


napsal(a): Paja [Odpovědět]

hroch

pátek, 16. leden 2009
19:00

hroch

to Dan:
Ono to ale nyní nemůže být i z těch bájných dřevěných sudů jako před těma dvaceti lety, protože mají jiný kmen kvasinek a daleko hlouběji prokváší než tenkrát. Já když jsem před lety byl na exkurzi tak nám to dřevěné oddělení ukázaly, cedule s prokvášením byly krásně čerstvě popsané, ale množství pavučin všude mě přimělo vyšplhat se k okraji spilkového sudu a vidět jen černo prázdné a hodně dlouho nečištěné a nepoužívané nádoby.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Chody

pátek, 16. leden 2009
19:10

Chody

to hroch:
Myslím, že tam sem tam něco kvasí - úplně vpravo


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

hroch

sobota, 17. leden 2009
14:57

hroch

to hroch:
Asi bylo víc zvídavých lidí jako já tak tam občas nějakou mladinu daj. Ale podle té fotky to prostředí nevidím moc hygienické a tak si myslím, že to je jenom kulisa a lejou to do kanálu. Asi neukázaly nějaké minitanky. Normálně používané ležácké tanky bývají od 200hl nahoru, snad 75hl jsem viděl v poličce v části oddělení a vypadaj jen jak větší bojler, prozi normálnímu tanku. Ty oddělení by musely být vedle sebe, protože dopravovat těch cca 70hl hadicema v rozsáhlém podzemí je jen tak na naplnění těch hadic. Jinak je fakt, že já tam byl již hodně dávno v době kdy rušily sklepy, takže nás vedli nádhernými sklepy kde se občäs povalovaly zbytky potrubí zdemontované ležácké tanky a jen jedno takové oddělení, kde opravdu čisté ale popsané byly jen ty tabule na prokvašení. Ono to bylo těsně před oficiálním sloučením G a PU a ještě si hrálli na dva subjekty s jednou linkou na Keg a další nesmysly. Později jsem jako servisní technik na požární signalizaci byl ještě v jejich zkušební varně- jeden tlakový kotel a dělal jsem ze sebe úplnýho pivního blbce, ale stejně jsem se od nich nic nedozvěděl.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 15. leden 2009
22:52

Dan

"Zároveň ochutnají pravé plzeňské pivo" ...
Tak to bych taky rád ochutnal. Na takové akci se podává Plzeň dělaná klasicky, běžným lidem nedostupná.

A příště by mohli pro akci vybrat nějaký regionální pivovárek :-)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Malakin

pátek, 16. leden 2009
13:36

Malakin

to Dan: No pokud budou pit pivo Na Spilce, tak jim to vubec nezavidim. Tam maji totiz jednu z nejhorsich Plzni vubec a ta navic s klasikou nema vubec nic spolecneho. Ale treba jim tam - aby si nedelal PU ostudu - skutecne narazi specialni soudek se specialni Plzni.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Dan

pátek, 16. leden 2009
14:03

Dan

to Malakin:
Na Spilce jsem nebyl už mnoho let, tak nemám vlastní zkušenost. Ale co se týká piva pro zvláštní akce, tak mám informace o podávání trochu jiné Plzně, než té, která je v dnešní běžné produkci. Tak předpokládám, že na této akci se budou chtít blýskonout.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

siki

pátek, 16. leden 2009
19:53

siki

to Malakin: No vůbec by mě zajímalo, jak je to skutečně s jednou značkou piva a více chutěmi... Strýc pracuje v Budvaru a tvrdil mi, že se vyrábí 12° jiná pro Němce, jiná pro Anglii a jiná pro nás....co je na tom pravdy, nevím...


napsal(a): siki [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI