Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar získal Zlatou Evropskou pivní hvězdu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar získal Zlatou Evropskou pivní hvězdu

[úterý, 2. prosinec 2008]

Přestože městem už několik měsíců hýbe záměr prodeje Pivovaru Náchod, ten stejně jako v minulosti bez ohledu na vývoj této kauzy sbírá významná ocenění na mezinárodních soutěžích.

Tentokrát to byla Zlatá Evropská pivní hvězda, kterou obdržel světlý ležák Primátor Premium v kategorii Pilsner na pátém ročníku degustační soutěže The European Beer Star Award 2008. Ceny se udělovaly v souvislosti se 48. ročníkem Evropského odborného veletrhu nápojového průmyslu Brau Beviale 2008 v německém Norimberku. Pivovar Náchod tak navázal na úspěchy v této soutěži v minulých letech. Prestižní ocenění zde získal i tmavý ležák Primátor Premium Dark hned dva ročníky po sobě.

Klání v Norimberku pořádá Svaz malých a středních pivovarů v Bavorsku společně s Asociací malých nezávislých pivovarů v Evropě. V degustační soutěži jsou hodnoceny nejchutnější piva z celého světa.

Letošního ročníku se zúčastnilo 32 zemí a vybíralo se z 688 piv ve 42 kategoriích.

Zdroj: Deník.cz | Autor: Hynek Šnajdar


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jarda

úterý, 2. prosinec 2008
17:27

Vánoce na krku a začínají se objevovat různé sváteční ležáky. Právě piju Primátor sváteční ležák, tipuji tak 13°, a mé chuťové buňky mají orgasmus. Pak mě čeká 14° Krakonoš a 17° Opat. Jojo, mám ty končiny rád, škoda jen, že se tam dostanu tak 4-5 ročně.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI