Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar prodává dům a pozemky

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar prodává dům a pozemky

[čtvrtek, 6. listopad 2008]

Vyškovský pivovar se zbavuje nepotřebného majetku. „Vyhlašujeme veřejné výběrové řízení na osoby, se kterými bude uzavřená smlouva ohledně prodeje nemovitostí. Jediným hodnotícím kritériem bude výše nabídnuté kupní ceny,“ uvedl v dokumentu předseda představenstva Zdeněk Řehák.

Ten už před časem přiznal, že odprodej nadbytečných nemovitostí má navýšit rozpočet pivovaru, který už dlouhodobě hospodaří se ztrátou. „Bohužel ale nemovitosti jsou většinou ve velmi zdevastovaném stavu,“ povzdychl si předseda.

V nabídce jsou nejenom výrobní areál bývalého kroměřížského pivovaru, areál bývalé sodovkárny v Uherském Hradišti, pozemky v Podhradí nad Dyjí a chata v Karolince, ale také nemovitosti ve Vyškově. Jde o třípodlažní bytový dům ve vyškovském předměstí, kterého se chce vedení pivovaru zbavit i se čtyřmi nájemníky.

Dál nabízí dva pozemky o celkové rozloze téměř dvou tisíc osm set metrů čtverečních. Na jednom z pozemků se nachází starší budova bývalých jeslí.

Objekt je ve vlastnictví města, které ho pronajímá ke komerčním účelům. Podle Řeháka a nového ředitele pivovaru Davida Kaprála mezi pivovarem a městem Vyškov nebyla v souvislosti s umístěním stavby na cizím pozemku uzavřená žádná nájemní smlouva ani smlouva o věcném břemeni. „Jde o bývalé jesle na Palánku. Vlastnictví budovy není výběrovým řízením dotčené. Řeší se pouze majetek Jihomoravských pivovarů. Zastupitelstvo města Vyškova na svém zasedání rozhodne, zda se město do výběrového řízení o pozemek pod bývalými jeslemi přihlásí,“ reagovala na zprávu mluvčí vyškovské radnice Dana Bednářová.

Zdroj: Vyškovský deník | Autor: Šárka Dubská


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Vladislav

úterý, 23. prosinec 2008
21:16

Vážení přátelé. O tomto problému vědí všichni starší zaměstnanci,ale bohužel se za mnoho let nenašel nikdo,kdo by tento problém řešil. Byly ještě jiné pozemky které se neřešily.A to prostranství před pivovarem.Rybník Jandovka,kde se provádělo ledování.Někteří stávající zaměstnanci o těchto věcech vědí. Chtěl bych Vám pořát mnoho úspěchů a věřím,že pivovar Vyškov nezanikne.


napsal(a): Vladislav (dohnal.v(a)quick.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI