Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slunce ve skle roztočí pípy v Plzni

Co se píše o pivovarech a pivu


Slunce ve skle roztočí pípy v Plzni

[pátek, 19. září 2008]

Plzeň bude 20. září patřit minipivovarům a jejich pivním speciálům. Většina ze všech 71 nejmenších českých výrobců piva s ročním výstavem od 500 do 1500 hektolitrů představí své produkty na prvním ročníku festivalu českých minipivovarů Slunce ve skle, který v sobotu 20. září pořádá Pivovarský dvůr v Plzni. Podobná přehlídka piva, kam by "nesměly" větší pivovary, prý v Česku zatím není.

"Smyslem akce je dát ochutnat lidem pivo vyrobené poctivým českým způsobem, které na trhu nelze koupit. Na všech českých pivních slavnostech jsou přítomni také pivovary s výstavem kolem 300 000 hl, což už je průmyslová výroba," řekl zástupce Pivovarského dvora Petr Míč. Plzeňští návštěvníci si budou moci odvést pivo například ze dvou "mikropivovarů" z Ostrova na Karlovarsku nebo z Prahy. Součástí akce, která začne ve 13 hodin, bude prezentace pivních specialit jednotlivých producentů.

"Přihlásilo se nám už 12 výrobců z Čech, ale to je teprve začátek. Doufáme, že ze solidarity přijedou také Moravané, i když víme, že je to k nám daleko," řekl Míč. Na programu bude degustace piv laickou porotou, jejímiž členy budou náhodně vybraní návštěvníci.

Tvrdý obchod s pivními tácky

Součástí akce bude prodej tácků, nálepek, plakátů a dalších propagačních předmětů nejmenších českých výrobců piva. "Nebudeme tyto předměty, ani viněty, nabízet zdarma. Víme, že se s nimi tvrdě obchoduje," řekl zástupce plzeňského restauračního pivovaru. Například za etiketu Švejnarův hradní speciál nebo Dvořákův svatební ležák, jichž Pivovarský dvůr vyrobil kolem 200 kusů jako dárek, se na internetových burzách nabízejí ceny v řádu stovek korun. Etiketa tak bude k mání nejméně za desetikorunu.

"Poradil jsem všem miniaturním pivovarům, kam rád jezdím, aby ani etikety na PET lahve nedávaly zdarma. Burziáni je obratem nabízejí za padesátikorunu a skvěle na tom vydělávají," řekl pravidelný návštěvník českých pivních burz z Plzně. Jako příklad jmenoval viněty deset let fungujícího Pivovaru Modrá hvězda v Dobřanech na Plzeňsku, kam přijížděly měsíčně desítky lidí a žádaly zdarma obrázek do sbírky. Pak jsem je potkal na burze a nestačil jsem se divit, dodal.

Zdroj: Týden.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Chody

neděle, 21. září 2008
10:06

Chody

Krátkou reportáž České televize z této akce naleznete zde...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

siki

sobota, 20. září 2008
17:26

siki

Jojo, u mě tento den zvítězil kouřový Kocour, za ním hned Belveder.... Dobrá akce, škoda jen, že to slunce bylo pouze ve skle a ne na obloze....


napsal(a): siki [Odpovědět]

Dwarf

pátek, 19. září 2008
20:36

Dwarf

mně taky...ale já tam nejedu...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

siki

pátek, 19. září 2008
20:25

siki

už se mi sbíhají sliny


napsal(a): siki [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
14:26


posted by: Inzerce

Purkmistr

pátek, 19. září 2008
19:55

Přihlášené pivovary:
1 ) Belveder Železná Ruda
2) Hastrman Velký rybník (Ostrov n. O.)
3) Klášterní pivovar Strahov
4) Klášterní pivovar Želiv
5) Modrý Abbé Klatovy (Koutské pivo)
6) Permon Sokolov
7) Pivovar Purkmistr Plzeň - Černice
8) Pivovarský dům Praha
9) Pivovarský dvůr Chýně
10) Rodinný pivovar u Rybiček
11) Rodinný pivovar Valášek Vsetín
12) Velichovský Forman (Ostrov n. O.)
13) Sousedský pivovar u Bansethů Praha
14) Svět piva (pivovar Kocour Varnsdorf


napsal(a): Purkmistr [Odpovědět]

Chody

pátek, 19. září 2008
19:41

Chody

Zítra by měla být v Černicích k mání tyto značky piv: Belveder Železná Ruda, Hastrman Velký Rybník, Klášterní pivovar Strahov, Modrý Abbé Klatovy, Permon Sokolov, Purkmistr Plzeň, Pivovarský dům Praha, Pivovarský dvůr Chýně, Rodinný pivovar u Rybiček, Rodinný pivovar Valášek Vsetín, Velichovský Forman, Sousedský pivovar u Bansethů Praha a Kocour Varnsdorf.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI