Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

HC Dukla Jihlava se spojí s pivovarem Ježek

Co se píše o pivovarech a pivu


HC Dukla Jihlava se spojí s pivovarem Ježek

[úterý, 2. září 2008]

Novým generálním partnerem hokejové Dukly bude jihlavský pivovar, výrobce piva Ježek. Informaci včera potvrdilo vedení klubu. Příštích pět let hodlá firma pravidelně věnovat klubu miliony korun. Pokud se bude hokejistům dařit, vyplatí pivovar nemalé bonusy.

Půjde o "přestup roku". Pivovar byl totiž dosud spojován s fotbalisty FC Vysočina, kde je menšinovým majitelem klubu. Trojstranná jednání mezi šéfy nyní prvoligového HC Dukla, pivovaru a vedením magistrátu skončila včera dohodou.

Nový ústřední sponzor bude slavnostně představen již v sobotu odpoledne. "Všechny tři strany chtěly najít společný konsenzus," sdělil Miloš Vostrý, obchodní ředitel Pivovaru a sodovkárny Jihlava. Akcie klubu ale firma nezíská, ty zůstanou dál všechny městu.

Pivovar s novým vlastníkem zažívá v těchto dnech řadu změn. Mění chuť ježka, jehož veřejnosti představí tento pátek při pivovarských slavnostech. Vrací se k receptuře z osmdesátých let, kdy bylo jihlavské pivo spojováno se slavením mistrovských titulů hokejistů Dukly.

Za ústupem z fotbalové scény je v případě pivovaru střet zájmů. FC Vysočina chce postoupit do nejvyšší soutěže, kterou ovládá konkurenční výrobce piva Gambrinus. Hokejová extraliga, kam by se Dukla ráda jednou vrátila, je pod křídly operátora 02. "Je to jeden z mnoha dalších důvodů," doplnil ředitel Vostrý.

Pivovar bude Dukle přispívat podle toho, jak se bude hokejistům na ledě dařit. "Suma se může měnit. Jsou tam bonusy za postup do čtvrtfinále, semifinále a další. Takže to může být hodně zajímavá částka," řekl již dříve jednatel klubu Bedřich Ščerban. Nejvyšší bonus by přišel za postup do extraligy.

Klub nebude měnit kvůli generálnímu partnerovi svůj název. "Náš nový partner uznává tradici, za což jsme mu vděčni. Dukla má ve světě pořád silný zvuk," pověděl minulý týden Ščerban. Ježka hodlají nosit hráči na dresech v místech, kde v minulé sezoně mívali znak klubu.

Nové dresy budou slavnostně představeny již v pátek na Dni Ježka. Logo bude i ve středovém kruhu na ledě zimního stadionu. Sobotní akce pro fanoušky, kde se představí generální partner, začne v 17 hodin na zimním stadionu.

Klub také ukáže nového maskota, hráči budou mít autogramiádu, vystoupí krasobruslařský tým. Fanouškům bude k dispozici stánek se suvenýry a oblečením, občerstvení, pro nejmenší se nafoukne skákací hrad. Program zakončí ohňostroj.

Novou prvoligovou sezonu odstartuje Dukla ve středu 10. září domácím zápasem s Vrchlabím.

Zdroj: iDnes.cz | Autor: Radek Laudin


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jiri.kana

úterý, 2. září 2008
15:33

jiri.kana

Tu a tam v nějaké hospodě už je. Třeba ve Zborné (tam co ve čtvrtek mívají Javořický ležák).


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

tomas

úterý, 2. září 2008
14:22

tomáš

Oni toho novýho Ježka už stáčejí nebo někde čepujou? Původně psali,že to bude premiéra až na Dni Ježka tento pátek.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 2. září 2008
12:42

jiri.kana

Řekl bych, že ten "nový starý dobrý" Ježek se docela povedl. Chutnal mi víc než ten "starý nový" Ježek, který nebyl žádný zázrak. Plnější, hořčí, líp se pil.
Ale kdo ví, třeba mé pochutnání si bylo způsobeno víc pozitivním očekáváním než objektivní realitou. Jak už to tak bývá...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 2. září 2008
12:30

jiri.kana

Kdybych byl Jihlavák, tak si budu přát, aby se místní hokejový tým propadl do co možná nejnižší soutěže. Čím hůř pro jihlavský hokej, tím líp pro pivovar.(Pozor, nadsázka!)

Snad se jim peníze věnované do šoubyznysu vrátí v lepších prodejích.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
06:11


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI