Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na začátku Podskalí poteče pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Na začátku Podskalí poteče pivo

[úterý, 2. září 2008]

Proměnu odpočinkové lokality řeší stejný člověk, který navrhoval podobu centra města. Architekt Josef Kiszka z Havířova.

Foto

Posezení u piva pod vzrostlými stromy na začátku Podskalí. I tak může vypadat nová pivovarská restaurace. Pokud se tedy radnice rozhodne, že tímto způsobem oživí začátek odpočinkové zóny ve Strakonicích.

To se líbí Zdeňku Kotounovi ze Strakonic. „Nejlepší by tam bylo nějaké občestvení spojené s podnikovou prodejnou pivovaru,“ poznamenal.

Studii proměny celého prostranství před měšťanským pivovarem bude pro město dělat podle informací mluvčí úřadu Marie Tůmové architekt Josef Kiszka z Havířova. „Ten vytvořil i návrhy nového vzhledu centra Strakonic,“ připomněla jeho osobu.

Podle zadání bude předmětem studie vjezd do pivovaru i navazující stavby jako vstupní brána, vrátnice či podniková prodejna, restaurace nebo občerstvení, ale také parkoviště. Podle informací radnice zadání vznikalo ve spolupráci s vedením Měšťanského pivovaru.

Mnoha lidem ale ani tak nezáleží na tom, zda tam bude restaurace nebo ne, jako na tom, aby celá lokalita lépe vypadala. Myslí si to i Jitka Štětková ze Strakonic. „Nějaká úprava zeleně by rozhodně nebyla na škodu. Další hospoda by tam ani být nemusela,“ míní Jitka Štětková. S tím souhlasí i Alena Pelnářová ze Strakonic. „Já bych zase uvítala více laviček,“ řekla.

Do konce roku chce mít radnice v rukou i další studii, a to nevyužitého prostoru nad pivovarem. Podle místostarosty Karla Vlasáka obě zadání nestojí proti sobě, ale mají souvislost. „Jde o to, co nejúčelněji využít celé okolí. Podle mě je ale reálnější restaurace v dolní části. Horní by měla spíše pomoci vylepšit situaci s parkováním na nedalekém sídlišti Mír,“ konstatoval. To patří ve Strakonicích mezi lokality s největšími problémi zaprakování.

Z informací radnice vyplynulo, že na prostranství u pivovaru přímo naváže další stavba. Jde o lávku, která má odtud vést do prostoru mezi hradem a někdejší sýpkou.

Zdroj: Strakonický deník.cz | Autor: Jana Štroblová, Magdaléna Kadaňová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI