Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Uctí pivo i kopec Šerák

Co se píše o pivovarech a pivu


Uctí pivo i kopec Šerák

[sobota, 30. srpen 2008]

Užijte si pivo a koncerty v Hanušovicích. Co se děje na hradech?

Hanušovice - Vrchol kopce Šeráku vysokého 13,51 metru mohou dnes symbolicky zdolat návštěvníci pivovarských slavností v Hanušovicích. A to hned několika způsoby - na horolezecké stěně nebo při ochutnávce Šeráku Speciál se stupňovitostí 13,51, který v pivovaru Holba Hanušovice vaří jen dvakrát do roka. Tentokrát uzrál pro návštěvníky pivovarských slavností, které dnes od 13 hodin oslaví první kulaté výročí.

Letošní 5. ročník Ryzích pivních slavností bude ve znamení hudby a tance. Pivovarské veselí dnes odpoledne zahájí mažoretky a slavnostní přípitek pivem Holba z právě naraženého soudku, hudební přehlídka poté vyvrcholí koncertem kapely Support Lesbiens, Bludověnky, skupiny Holátka a tradiční cimbálovky.

„Počítáme s tím, že návštěvníci tvoří pestrou věkovou paletu a každému navíc vyhovuje jiný styl zábavy. Tomu jsme se snažili přizpůsobit a umožnil nám to i rozsáhlý pivovarský areál. Instalovali jsme do něj několik pódií, aniž by se účinkující vzájemně rušili,“ vysvětluje Lenka Krellerová z marketingu pivovaru Holba.

V sobotu odpoledne pivovarské nádvoří obsadí mušketýři a večer se areál promění v mystickou arénu s komponovanou ohňovou show a Xenou v hlavní roli.

Na akci poteče sto šedesát čtyři hektolitrů slavnostního piva Šeráku ve čtyřech desítkách šenků, točit se budoue i chlazená piva Holba, Zubr, Litovel a slovenské pivo Steiger. Šerák Speciál má oproti jedenáctce stejného jména vyšší podíl sladu chmele a při jeho výrobě se používá pouze Žatecký poloraný červeňák, což je nejkvalitnější českých chmel proslulý svým typickým aroma.

Návštěvníci slavností po zaplacení vstupného, které na místě přijde na 80 korun, přispějí i na regionální charity v Šumperku, Jeseníku či Bruntále a pomohou tak postiženým lidem.

Zdroj: MF Dnes.cz | Autor: Lenka Strnadová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI