Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Za paní sládkovou balónem na komín

Co se píše o pivovarech a pivu


Za paní sládkovou balónem na komín

[sobota, 23. srpen 2008]

V rodinném pivovaru Chodovar v Chodové Plané se dnes konají slavnosti piva, pochutnat si můžete na místním moku i řadě dalších laskomin. Připraven je pestrý hudební program, lety balónem nad pivovarský komín i jízdy zvláštním vlakem

Tradiční slavnosti piva se uskuteční dnes v rodinném pivovaru Chodovar v Chodové Plané na Tachovsku.

Pro návštěvníky jsou přichystány netradičních prohlídky pivovaru, které oživí hrané scénky ze života vesnické chasy a k vidění na nich bude mimo jiné i kouzelná kašna. Startuje se od 10 do 14 hodin každých dvacet minut u hlavní brány pivovaru a vstup je volný.

Milovníky piva zajisté zlákají odemčené pivovarské sklepy, které nabízejí ochutnávku kvasnicového piva z ležáckých sudů. Dopolední program ve Staré sladovně si užijí i děti, pro které je připravena dětská zahrada Hitradia FM Plus. Návštěvníci si tu budou moci vyzkoušet i letní verzi curlingu. „Letní metaná je opravdová specialita. Je to vlastně bavorská národní hra a u nás se bude hrát vůbec poprvé v západních Čechách,“ láká ředitel chodovarského pivovaru Jiří Plevka.

Odpolední program se bude odehrávat v pivovarské zahradě a jedním z jeho největších lákadel je možnost proletět se balónem nad pivovarský komín. „Pohled z balónu dolů na celé okolí je nádherný, stejně jako pohled přímo z komína pivovaru. Na ten se tu těšíme snad všichni,“ dodává Plevka. O hudební program se postarají kapely Plzeňští Heligonkáři, Chodovarka a Argema. Od osmi večer pak vystoupí František Ringo Čech.

Ani v přestávkách mezi hudebními bloky nebude o zábavu nouze. Vyhlášen bude Pivní rytíř Chodovaru 2008 a speciálně pro dámy je připravena vlasová poradna aneb Slavnostní účes paní sládkové pod vedením stylisty a kadeřníka roku 2007 Michala Zapoměla. Neméně zajímavé bude losování tomboly, jejíž hlavní cenou je poukaz na víkendový pobyt v hotelu U Sládka včetně koupele v pivních lázních pro dvě osoby. Připraveny jsou i soudky piva Chodovar a mnoho dalších cen.

Po celý den mohou návštěvníci ochutnat kvasnicové Chodské pivo či speciality šéfkuchaře Restaurace Ve Skále. „Pro dámy, kterým by kvasnicové pivo nechutnalo, máme připravené pivo višňové, které jim zaručeně chutnat bude,“ slibuje Plevka.

V pivovaru mysleli také na dopravu. Řidiči mohou nechat auto doma. Do Chodové Plané pojedou dnes dva zvláštní vlaky. První vyjíždí z Plzně v půl deváté ráno, do Chodové Plané dorazí v pravé poledne. Pojede přes Stod, Horšovský Týn, Bor a Tachov. Zpět do Plzně pojede po stejné trase z Chodové Plané ve 20:35 hodin. Druhý vlak vyjíždí dnes v 10 hodin z Karlových Varů. Podrobný jízdní řád Chodovar Expressů a další informace najdete na www.chodovar.cz.

Dnes v Chodové Plané

Netradiční prohlídky pivovaru 10.00 - 14.00 hrané scénky ze života pivovarské chasy aneb kontrola z Bruselu, kouzelná pivovarská kašna, odemčené pivovarské sklepy, ochutnávka kvasnicového piva z ležáckých sudů ve skalním sklepě, lety balónem nad pivovarský komín, dětská zahrada Hitrádia FM PLUS, Letní Metaná (Summer Curling)

Vstupné a doprava na slavnosti Vstupné do pivovarské zahrady 80 Kč. Děti do 140 cm vstup volný. Jízda zvláštních vlaků »Chodovar Expres« z Plzně a Sokolova, jízdné 100 Kč (platí současně jako volná vstupenka na program v pivovarské zahradě).

Zdroj: MF dnes.cz | Autor: Kateřina Tauchenová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI