Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bohumín ožije pivními slavnostmi

Co se píše o pivovarech a pivu


Bohumín ožije pivními slavnostmi

[pátek, 8. srpen 2008]

Pivní soutěže o největší pivní břich či pití piva na čas, ochutnávka patnácti druhů piv, orientální tanec, recesistické vystoupení a kankán i polykání žiletek fakírem budou moci zažít v sobotu 9. srpna návštěvníci bohumínského Hobbyparku v centru města. Od 14 hodin zde totiž propuknou historicky první pivní slavnosti.

K poslechu, ochutnávce piva i tanci bude návštěvníkům pivních slavností hrát kapela Lavina, orlovská kapela Carneval a večer pak bohumínská formace Grog. „Své recesistické vystoupení i kankánu předvedou návštěvníkům pivních slavností i mažoretky z Horní Lhoty. Ty jsou pověstné tím, že průměrný věk členek této taneční skupiny je nad 60 let a průměrná hmotnost nad 70 kilogramů. Známé jsou i z pořadu Jana Krause Uvolněte se, prosím, kde účinkovaly na konci loňského roku,“ uvedla mluvčí města Bohumín Lucie Balcarová.

Kromě mažoretek bude na pivních slavnostech k vidění i orientální tanec v podání tanečnice Yasminy. Další umění z Orientu předvede fakír Hakim. Ten divákům ukáže, jak se dá hrát s ohněm a nebude chybět polykání žiletek či meče i další napínavé atrakce.

Milovníci piva se mohou těšit na ochutnávku chmelového moku hned z pěti pivovarů, které představí celkem 15 druhů piv. Kromě piva si však lidé budou moci pochutnat na grilovaném mase a rybách, sýrech, točené zmrzlině, ledové tříšti či cukrovinkách. „Na ty nejmenší návštěvníky čekají také atrakce i soutěže. Děti se budou moci projet v autíčkách, zaskákat si ve skákacím hradě či si zaházet velkými hracími kostkami nebo mohou zkusit házení do plechovek. Na ty, kteří rádi pokoušejí štěstěnu, čeká i kolo štěstí,“ řekla Lucie Balcarová. Soutěže však čekají nejen na děti, ale i na dospělé. Ti budou soutěžit v pití piva na čas a pořadatelé tak chtějí založit rekord prvních pivních slavností. Chybět nebude ani klání ve znalostech piva a pivovarnictví a závodit se bude také o největší pivní břich.

Zdroj: Info z města.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI