Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dočesná bude letos na dvou scénách

Co se píše o pivovarech a pivu


Dočesná bude letos na dvou scénách

[pátek, 8. srpen 2008]

Jedenapadesátá Dočesná, slavnosti piva a chmele, se ani letos v Žatci neobejdou bez hvězd. Překonat jubilejní 50. ročník a návštěvu Karla Gotta sice bude těžké, pořadatelé ale slibují opět velkolepou podívanou pro všechny věkové kategorie.

Foto

Padesátý první ročník se bude konat v pátek 5. a sobotu 6. září. Hlavní podium bude tradičně na náměstí Svobody.

„Hlavním lákadlem v pátek bude vystoupení Michala Pavlíčka. V první části koncertu vystoupí s osmdesátičlenným orchestrem, druhá bude věnována kytarovým legendám, ve třetí si přivede hosty. Přislíbeni jsou například Bára Basiková nebo Vilém Čok,“ uvedl ředitel žateckého divadla Martin Veselý, který má každoročně slavnosti piva a chmele na starosti.

Hlavní hvězdou letošní Dočesné měla být kapela Chinaski. Zda ale v Žatci skutečně vystoupí, se neví. Manažeři kapely se zatím nevyjádřili, jestli Chinaski budou dále pokračovat v koncertování. Skupinu totiž v minulých dnech postihla tragédie, když po nehodě na motorce zemřel její bubeník a textař Pavel Grohman. Ani pokud populární Chinaski nepřijedou, nebudou se ale rozhodně návštěvníci v sobotu nudit. To už je programem provede moderátor Radek Jirgl. „Milovníci taneční hudby se mohou těšit na Maduar,“ přiblížil M. Veselý. Přijede také Lenka Filipová.

Oproti předchozím letům nebudou podia tři, ale pouze dvě. Bez diváků letos zůstane oblíbená divadelní zahrada, na které byla několik let umístěna country scéna. „Dočesná v divadelní zahradě probíhala na pozemku, který nebyl zkolaudován. Město bohužel nechce do tohoto projektu investovat, takže country scéna tam již nemůže být,“ zdůvodnil Martin Veselý. Country z Dočesné ale nezmizí, country scéna se přesune na autobusové nádraží. „Country tam bude v pátek od 18 hodin do půlnoci. V sobotu pak na stejném místě od rána do čtrnácti bude dětská scéna, odpoledne a večer rocková,“ vypočítal Veselý změny.

I na druhé scéně nebude nouze o známá jména. „Největším country tahákem by měla být Věra Martinová, na dětské scéně potom se svými písničkami Jaroslav Uhlíř. Fanoušky rocku určitě potěší kapely Horkýže Slíže nebo Škwor,“ sdělil ředitel divadla.

V pozadí nezůstanou ani milovníci dechové hudby. V rámci Dočesné se totiž v sobotu v žateckém letním kině uskuteční oblíbený Hopfest.

Pořadatelé připravili také jednu úplnou novinku. „Ve Dvořákově ulici vznikne historické tržiště. Představena budou řemesla i tradiční občerstvení. Budou tam také ukázky šermířů nebo hudební vystoupení,“ říká ředitel. Sám je prý zvědav, jaký ohlas u návštěvníků novinka získá.

Během loňského ročníku, na počet návštěvníků rekordního, byly problémy s přeplněnými toaletami. „Přijali jsme potřebná opatření, počet toalet jsme opět navýšili,“ slíbil M. Veselý.

S pivovary se stále jedná, osloveno jich bylo několik desítek. „V současné době vím o čtrnácti pivovarech, které projevily zájem do Žatce přijet,“ dodal.

Zdroj: Žatecký deník | Autor: Hynek Dlouhý | Foto: Petr Kinšt


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI