Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vláda nestihne dokončit privatizaci pivovaru Budvar

Co se píše o pivovarech a pivu


Vláda nestihne dokončit privatizaci pivovaru Budvar

[úterý, 22. červenec 2008]

Vláda do roku 2010, kdy jí vyprší funkční období, podle premiéra Mirka Topolánka nestihne dokončit privatizaci národního podniku Budějovický Budvar. MZe chce nyní Budvar nejprve transformovat na akciovou společnost, což by mělo umožnit jeho budoucí prodej. Budvar je třetím největším domácím výrobcem piva a posledním státním pivovarem.

Topolánek dnes po jednání s ministrem zemědělství Petrem Gandalovičem novinářům řekl, že o transformaci Budvaru na akciovou společnost lze uvažovat nejdříve letos na podzim, kdy bude mít vláda k dispozici právní analýzu případné privatizace pivovaru a také garanci zachování nynější pozice Budvaru v rámci známkoprávních sporů s americkou skupinou Anheuser-Bush.

"Vzhledem k termínům a lhůtám, které takový proces vyžaduje, tak se obávám, že už to nebude tato vláda, která tento podnik dá k privatizaci. A i kdyby to udělala, tak určitě ten proces nedokončí. My nemíníme dělat kroky, které jsou nestandardní, a je to vidět na všech těch privatizacích, které jsme zatím dělali," prohlásil Topolánek.

Zdroj: Finanční noviny.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

laďa

čtvrtek, 24. červenec 2008
11:36

Lada

doufám, že to nestihne nejen tato vláda, ale ani ty, které přijdou po ní


napsal(a): laďa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI