Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Velké Popovice zvýšil výstav o 17 %

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Velké Popovice zvýšil výstav o 17 %

[neděle, 11. prosinec 2005]

Pivovar Velké Popovice, který je součástí skupiny Plzeňský Prazdroj, letos zvýšil výstav o víc než 17 procent a blíží se k historické hranici 1,5 milionu hektolitrů. Po Plzni a Radegastu je třetím největším českým pivovarem.

Ke zlepšení výsledků přispělo mimo jiné rozšíření portfolia výrobků se značkou Velkopopovický Kozel o jedenáctistupňové pivo Medium nebo zahájení licenční výroby v Maďarsku. Díky rostoucímu exportu a licenční výrobě je Velkopopovický Kozel nejprodávanějším českým pivem v zahraničí. Letos získal tituly České pivo roku, Tmavé pivo roku a medailová ocenění v mezinárodní soutěži kvality Monde Selection v Bruselu, řekl manažer pivovaru Pavel Šemík.

Pivovar Velké Popovice letos vystavil 70.000 hektolitrů černého piva a v tomto segmentu má vedoucí, 46procentní pozici na českém trhu. V porovnání s rokem 2002 se tohoto výrobku v současnosti prodá v průměru o čtvrtinu víc.

Firma letos například opravila historické pivovarské nádvoří podle původních výkresů a otevřela novou návštěvnickou trasu. Do čistírny odpadních vod investovala už kolem 50 milionů Kč.

Plzeňský Prazdroj, je přední českou pivovarnickou společností a největším exportérem českého piva. Jeho hlavními značkami jsou Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast a Velkopopovický Kozel.

Plzeňský Prazdroj je lídrem českého trhu a s vývozem do 50 zemí celého světa je zároveň největším exportérem českého piva. Patří do mezinárodní pivovarnické společnosti SABMiller plc, jedné z největších na světě. (MaM)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI