Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vydejte se k pramenům, které dávají vodu pivu

Co se píše o pivovarech a pivu


Vydejte se k pramenům, které dávají vodu pivu

[pátek, 20. červen 2008]

Do míst, která jsou posvátná pro milovníky nejoblíbenějšího moravského piva Radegast, se můžete vydat tuto sobotu, 21. června, od 9.00 hod. V beskydské Morávce totiž proběhne třetí ročník akce „Putování k pramenům řeky Morávky“. Beskydský tok je proslaven nejen svou ryzí čistotou, ale také jako poskytovatel klíčové suroviny pro výrobu piva Radegast. Účastníci letošního putování se mohou těšit na nejrůznější soutěže a dárky.

Hlavním cílem akce „Putování k pramenům řeky Morávky“ je popularizace naučné stezky instalované podél řeky Morávky před třemi lety. Ta láká k horské řece stále více turistů mířících do oblasti Beskyd.

Velmi úzce je Morávka spjata s nošovickým pivovarem Radegast, kterému poskytuje jednu ze zásadních surovin pro výrobu piva, což potvrzuje manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák: „Voda z Morávky je díky své čistotě a složení tím nejkvalitnějším, co můžeme pro vaření piva Radegast mít. Společně se sladem a chmelem je voda klíčovou surovinou bez níž se při výrobě neobejdeme.“ Zajímavostí je, že voda z Morávky protéká v pivovaru akváriem, v němž žije několik pstruhů. Kontrolory kvality vody tak nejsou jenom moderní přístroje, ale i samotné ryby.

„Putování k pramenům řeky Morávky“ má hromadný start v 9.00 hod. na parkovišti Na lipovém v Morávce. Pro účastníky jsou připraveny soutěže o ceny a netradiční možnost projížďky konibusem. Cenu získají milovníci pěší či cykloturistiky, kteří zdolají třináctikilometrový úsek nejrychleji.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI