Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Qásek, Chacharek, Trubač, Excelent: jiná piva v kraji

Co se píše o pivovarech a pivu


Qásek, Chacharek, Trubač, Excelent: jiná piva v kraji

[úterý, 10. červen 2008]

Malé pivovary v kraji se snaží konkurovat těm velkým a to i vtipnými jmény. Pro řadu opravdových pivařů a různých pivních patriotů je jistě dobrou zprávou návrat rýmařovského piva Excelent na pivní scénu.

Jako velký propagátor místního piva se jeví rovněž podnikatel a štramberský patriot Pavel Šmíra. Ten nejenže obnovil pivovar ve Štramberku a vaří Trubače, ale plánuje i malý pivovar v Kozlovicích a rozjíždí malý pivovar s Pivem z Letohrádku ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Zajímavým konkurentem velkých pivovarů v ostravských hospodách je osobitá hospoda Hobit s vlastním pivem Qásek. Mezi malé minipivovary patří i Koníček vařící Ryzáka ve Vojkovicích na Frýdecko-Místecku, jehož sládek jezdí vařit i rýmařovské pivo.

A názvy kopřivnického minipivovaru? Chacharek, Lašský vulkán, Řízek a Uhlo. Jen ochutnat...

Zdroj: MF Dnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

laďa

středa, 11. červen 2008
16:09

Lada

v sobotu 14.6. pořádá Kuděj nultý zájezd za kvalitním mokem, navštívíme i některé zmíněné minipivovary. pár fleků je ještě volných, cena s jídlem i piviskem je lidová 450,-, kdo by chtěl využít last minute, ať volá sofort / neboli ihned/ starýho Kuděje - 777 068 357 /nejlíp po 15 hod./ jo, bacha, start je z Olomouce v 9 ráno.


napsal(a): laďa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI