Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Krušovice vyčlení většinu zisku na splácení úvěrů

Co se píše o pivovarech a pivu


Krušovice vyčlení většinu zisku na splácení úvěrů

[čtvrtek, 11. květen 2006]

Řádná valná hromada společnosti Královský pivovar Krušovice rozhodla, že téměř 158 mil. korun ze zisku za loňský rok půjde na splácení úvěrů. Zbylých 5 % zisku bude použito na doplnění rezervního fondu.

Pivovar loni vytvořil čistý zisk 166,2 mil.korun, a zaznamenal tak nejlepší hospodářský výsledek od roku 1992, kdy společnost vznikla. Čistá zadluženost se snížila z předloňských více než 473 mil. na 272,5 mil. korun v roce 2005.

"Společnost prochází v posledních letech obdobím každoročního ekonomického růstu," uvedl generální ředitel a místopředseda představenstva pivovaru Pavel Gregorič. Za hlavní důvody dobrých výsledků označil vyšší tržby, hospodárnost v nákladech a zvýšení produktivity práce.

Export do 26 zemí loni vzrostl o více než 29 % na téměř 200 tis. hektolitrů. Největším odběratelem je Německo, následované Ruskem a Slovenskem. Mezi zámořské odběratele patří například Austrálie a USA. Kromě značky Krušovice společnost navíc vyvezla 175 tis. hektolitrů značky Sternburg vyráběné výhradně pro německý trh.

Celkově bylo v Krušovicích loni uvařeno na 872 tis. hektolitrů piva. Při rekordním výstavu v roce 1997 krušovičtí uvařili zhruba milión hektolitrů piva. Na trh pod pod značkou Krušovice dodávají pět druhů piva (výčepní světlé, výčepní tmavé, Jubilejní světlý ležák, světlý ležák Imperial a výčepní světlé Mušketýr) a míchaný nápoj Radler.cz.

Společnost zaměstnává zhruba 300 lidí. Jejich průměrná mzda se meziročně zvýšila o 6,1 % na 20 863 korun. (Moderní obchod)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI