Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Společnost ROSS koupila Pivotech, bude vyrábět pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Společnost ROSS koupila Pivotech, bude vyrábět pivo

[středa, 28. květen 2008]

Havlíčkobrodská společnost ROSS Holding odkoupila stoprocentní podíl firmy Pivotech s. r. o., chce pokračovat v původním záměru výstavby malého pivovaru v Chotěboři.

"Společnost Pivotech, s. r. o. byla založena anglickým podnikatelem v roce 2007 s cílem vybudovat v Chotěboři malý regionální pivovar. Společnost zakoupila v Chotěboři pozemek a připravovala výstavbu, ale vzhledem ke změně obchodní strategie, byla společnost Pivotech na začátku roku 2008 k prodeji. Následně proběhla jednání se zástupci společnosti ROSS Holding, která v dubnu letošního roku stoprocentní podíl společnosti Pivotech, s. r. o. odkoupila," uvedla Zdena Stryková, public relations ROSS Holding s. r. o. s tím, že nový majitel chce navrhnout, postavit a rozběhnout výrobu piva vařeného tradičním způsobem a najít mu místo na trhu. V plánu je vznik akciové společnosti, která by zajišťovala výrobu a distribuci nové značky, následně chce ROSS svůj podíl ve společnosti zmenšit ve prospěch dalších zájemců.

"Pro ROSS je tento obchodní počin další z možností, jak pokračovat ve svých developerských aktivitách, tentokrát na poli výrobního průmyslu. Na výstavbě pivovaru se budou podílet všechny specializované složky společnosti, v budoucnu ROSS plánuje jednat o dalších dodávkách technologických celků jak v České republice, tak do zahraničí.

V současné době se připravují technologické plány pro stavbu pivovaru, následně bude vypracován stavební projekt. Zahájení výstavby je naplánováno na konec roku 2008, zahájení zkušebního provozu na jaro 2009 tak, aby produkce piva mohla být zahájena před letní sezonou 2009," dodala Zdena Stryková.

Pivovar by měl produkovat typicky české pivo z českých surovin a vyrábět ho chce z moravského sladu, žateckého chmele a vody z Českomoravské vrchoviny. "Bude se prodávat filtrované a také nekonzervované, kvasnicové. Pivovar podobné velikosti a typu zatím na Vysočině chybí, a proto má projekt velkou podporu mimo jiné i obyvatel Chotěboře," uzavřela Zdena Stryková.

Zdroj: Vysočina-News.cz | Autor: Milan Pilař

[Vysočina] 15:50 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pramech

pondělí, 2. červen 2008
15:14

Pramech

to Slávista: Máš zřejmě na mysli povídku "Zrádce národa v Chotěboři". Není to jediná povídka ve které se Hašek zmiňuje o kvalitě chotěbořského piva. Asi mu nesedlo.


napsal(a): Pramech [Odpovědět]

Slávista

pátek, 30. květen 2008
07:08

Slávista

Držím palce. Do Chotěboře to nemám daleko a nové pivínko bych ochutnal rád. Ale rýpnu si - znáte povídku Jaroslava Haška "Pijte chotěbořské pivo"?


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Honza svetpiva.cz

středa, 28. květen 2008
20:40

Honza Světpiva.cz

Asi jako KAcov. MAji delat kolem deseti tisic hektaku za rok...


emu

středa, 28. květen 2008
20:31

emu

Byla řeč o malém pivovaru, tak viděl bych to něco jako obdobu Kácova ;)


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
02:24


posted by: Inzerce

Pramech

středa, 28. květen 2008
19:59

Pramech

Pivotechna.


napsal(a): Pramech [Odpovědět]

Dwarf

středa, 28. květen 2008
18:18

Dwarf

pivovar podobné velikosti... jaké velikosti??


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI