Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní festival: Nuda a předražené pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní festival: Nuda a předražené pivo

[pondělí, 26. květen 2008]

Většina novinářů sice pilně opisuje z tiskové zprávy, že jde o největší gastronomickou událost, ale v případě pivního festivalu za holešovickým výstavištěm (trvá do neděle), mají slova daleko k činům. Vyjma slušné hudební produkce tu při naší návštěvě vládla mdlá a rozpačitá atmosféra a za pivo si k tučnému vstupnému počítali 39 Kč.

Na svátcích piva by se mělo pivo nabízet levněji než jindy. Nepochopením téhle jednoduché aritmetiky si pořadatelé odradili hodně hostů a při naší nedělní návštěvě tak některé festivalové stany zely prázdnotou. Hostesky a hostesáci v bílých šatech s červenými čtverečky tu postávají bez práce a harmonikáři působí v poloprázdných bílých stanech jako maskoti nějakého nepovedeného filmu.

Za festivalovou branou i v jednotlivých stanech, si běžné peníze vyměníte za festivalové tolary (1 tolar za 39 Kč) a můžete vyrazit. V jednotlivých stanech za ně dostanete 30 druhů piv čepovaných do skleněných půllitrů a k tomu si můžete objednat hospodskou klasiku jako klobásku, nakládaný hermelín, utopence, apod. Jako největší gastronomická slavnost to rozhodně nevypadá a ceny jsou navíc děsivě předražené. Za pivo i limonádu zaplatíte 39 Kč, za utopence 78 Kč a za půl kuřete 156 Kč! K tomu si ještě připočtěte vstupné, které stojí 120 Kč na osobu.

Nebýt kvalitní hudební produkce, byly by to vyhozené peníze. Pokud jste ale fanouškem kapel jako Sto zvířat, České srdce nebo Michala Pavlíčka, dá se to zkousnout.

Fotoreportáž:

Foto

Korunky za tolárky si můžete vyměnit skoro kdekoliv...

Foto

Vyjma hostesek a hudebníků je na festivalu trochu prázdno

Foto

Když ale fotíte ze správného úhlu...kapel je všude dostatek a nutno říct, že se všichni opravdu snaží.

Foto

Hostesky tančí...

Foto

A Švejk se svojí vyvolenou zapřádá s hosty učené rozhovory.

Foto

Největší atrakcí je velký rožnící se býk

Foto

Řezníci tu dělají svému cechu čest. Jeden stánek je ale trochu málo

Foto

Snad sem jen nepřijedou z Bavorska a nebudou srovnávat....:-)

Zdroj: PragueOut.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI