Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Majitel Staropramenu chce převzít americký pivovar Anheuser Busch

Co se píše o pivovarech a pivu


Majitel Staropramenu chce převzít americký pivovar Anheuser Busch

[pátek, 23. květen 2008]

Belgický pivovarnický gigant InBev, který v Česku vlastní mimo jiné značku Staropramen, chce údajně koupit svého amerického rivala Anheuser Busch. Podle serveru listu Financial Times, který s informací přišel, za něj chce nabídnout 46 miliard dolarů (731 miliard Kč).

InBev, který je druhým největším producentem piva na světě, se k informacím serveru nechtěl vyjádřit. Zástupce Anheuser Busch se listu nepovedlo zastihnout.

InBev podle Financial Times uvažuje o nabídce 65 dolarů na akcii americké skupiny. Jestliže Američané odmítnou přátelská jednání, chtějí se Belgičané s nabídkou obrátit přímo na akcionáře.

InBev vznikl v roce 2004 spojením belgického pivovaru Interbrew a brazilské nápojové společnosti AmBev. Mezi nejznámější značky skupiny patří Stella Artois nebo Hoegaarden. V Česku vlastní značky Staropramen, Ostravar a Braník. V Česku Belgičané prodávají také značky. Drží tak přibližně patnáct procent trhu.

Anheuser-Busch je největší americký producent piva, který vede po celém světě řadu právních sporů s českobudějovickým Budvarem o značky Budweiser.

Zdroj: iDnes.cz

[AB InBev] 22:51 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal

sobota, 24. květen 2008
14:16

Michal

Pak můžou koupit ještě SABMiller a bude to jeden velkej super moloch, kterej si bude určovat ceny tak, jak bude chtít (ne že by to už teď nedělali, ale...). O kvalitě "produktů" radši mluvit nebudu. Fandim pivovarům, který se nenechaj koupit (a doufam, že jich bude dost)a zůstanou svoji a dál budou vařit kvalitní piva, i kdybych za nima musel jezdit na druhej konec republiky.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI