Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Plzeňský pivovar hlásí miliardové zisky

Co se píše o pivovarech a pivu


Plzeňský pivovar hlásí miliardové zisky

[neděle, 18. květen 2008]

Plzeňský Prazdroj v pátek oznámil, že se jeho čistý zisk za minulý rok zvýšil na 3,88 miliardy korun, což je meziroční zlepšení o dvanáct procent. Největší tuzemský pivovar těžil z rostoucího vývozu, ale i ze spotřeby domácích pivařů.

Z obchodních výsledků je totiž patrné, že Češi mění svůj pivní vkus: místo klasických „desítek“ se začínají více orientovat na silnější piva.

Prazdroj například loni prodal o polovinu více jedenáctistupňových piv Kozel a šestiprocentní nárůst zaznamenal dvanáctistupňový Pilsner Urquell. „Češi mění svůj pivní vkus směrem k silnějším pivům. Začínají oceňovat kvalitu piva i použitých surovin,“ potvrzuje mluvčí Prazdroje Jiří Mareček.

Výrazně vzrostla obliba nealkoholického piva značky Radegast Birell. Prodalo se ho o 44 procent více než v předchozím roce. Proto se firma rozhodla investovat do rozšíření výroby a zvýšení kapacity. Za posledních dvanáct měsíců šlo na tento účel 2,77 miliardy korun. To je druhá nejvyšší částka od doby, kdy plzeňský pivovar odkoupila jihoafrická společnost SABMiller. V současnosti patří do portfolia celé skupiny značky piv Prazdroj, Gambrinus, Kozel a Radegast.

Zdroj: Deník.cz | Autor: Jan Klička

[SABMiller] 10:36 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

pondělí, 19. květen 2008
10:30

hroch

V roce 2006 měli obrat 15mild a invetice do rozšíření přes 2mld po odečtení peněz do reklam odměn a daní jim zbylo 3,7mld. Kdyby tak horentně neinvestovali a nereklamovali tak by byl hrubý zisk přes 50% obratu, a čistý přes 25%. jsem zvědavej až zveřejní letošní všechna čísla. Na potravinářství to je slušná marže. Ze mně nemají ani korunu, za půl roku na beerborci jsem vypil přes 1000piv a ani jedno z jejich portfolia.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

MirEgg

pondělí, 19. květen 2008
09:47

MirEgg

„Češi mění svůj pivní vkus směrem k silnějším pivům. Začínají oceňovat kvalitu piva i použitých surovin,“ potvrzuje mluvčí Prazdroje Jiří Mareček.
Kdyby to tak bylo, museli by kucí afričtí lít ty svoje močky do kanálu :-(


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

Petr

neděle, 18. květen 2008
17:40

Petr

Není to tak dávno co jsem požil několik PU a výsledek byl, že jsem strávil noc na WC, nebylo to po tomto pivu poprvé. Tak pánové, své gigantické zisky si strčte raději do pr..le. Svůj pivní vkus tedy opravdu zaměřím jinam.


napsal(a): Petr [Odpovědět]

Chody

neděle, 18. květen 2008
13:14

Chody

to Michal:
Michale neříkej to nahlas, někdo se toho chytne...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
08:21


posted by: Inzerce

Michal

neděle, 18. květen 2008
13:08

Michal

Super, tak kdy se bude zase zdražovat? Už dlouho se cena nepohla nahoru...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI