Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slavnostním naražením nejlepšího českého piva zahájí primátor Olomoucký beerfest

Co se píše o pivovarech a pivu


Slavnostním naražením nejlepšího českého piva zahájí primátor Olomoucký beerfest

[pondělí, 5. květen 2008]

Nezadržitelně se blíží den "D" pro všechny příznivce piv i ostřílené pivní fajnšmekry. V Olomouci na dostihové dráze v Lazcích proběhne již tradiční Olomoucký beerfest, největší přehlídka českých piv. Brány největšího pivního festivalu v ČR se otevřou už ve středu 7. května.

Foto

Celá velkolepá akce bude tradičně zahájena slavnostním naražením soudku litovelského klasicky vařeného piva primátorem města Olomouce. "Naražení dřevěného soudku litovelského piva je už neodmyslitelnou tradicí a téměř obřadním rituálem, který každoročně zahajuje největší přehlídku piv v ČR. Jaké jiné pivo by také mělo tento pivní festival zahajovat, než právě místní stále klasicky vařené litovelské pivo? Dělá slávu celému regionu a může být právem označováno za nejlepší české pivo, protože pravidelně vozí jedno ocenění za druhým z nejprestižnějších tuzemských i světových degustačních soutěží?" říká Miroslav Koutek, ředitel litovelského pivovaru.

Během následujících čtyřech dnů nabídnou bezmála tři desítky českých i zahraničních pivovarů všem návštěvníkům to nejlepší ze své produkce. Kromě největších a nejznámějších značek včetně nejoblíbenějších místních moravských piv z pivovarů Zubr, Holba a Litovel nebudou chybět ani malé regionální pivovary z nejrůznějších koutů republiky, jejichž pivo na Moravě vůbec není k dostání. Na své si tak přijdou opravdu i ti největší labužníci. Prvních 1500 návštěvníků navíc obdrží pivo zdarma.

Nejen o pivu je však letošní ročník Olomouckého pivního festivalu. Všem návštěvníkům nabídne opravdu bohatý kulturní program. Letos poprvé na dvou scénách vystoupí špičky české populární hudby. Návštěvníci se tak můžou těšit na skupiny Divokej Bill, Support Lesbiens, Kryštof, Buty, Fleret a řadu dalších. Nebudou chybět ani hosté ze zahraničí - No name, Peha, Los Banditos.

Zdroj: Olomoucko24.cz | Autor: Miroslav Slaný


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

pondělí, 5. květen 2008
22:20

hroch

Ono ne ve všech uzavřených nádobách s konickým dnem se piva vyrábějí stejně. Nádoba nízká výškou hladiny přibližnou klasické spilce a ležáckému tanku se dá vyrábět při stejných teplotách. Ale již kuli přesycování piva v silech o výšce 25m u dna má¨m o 0,22Mpa větší tlak musím držet vyšší teploty. Normální ležení v ležatém válcovém tanku o průměru 3,5m se drží přetlak ve sklepě 0,04Mpa při 1stC. Jinak ve Svijanech na dotaz co je kvasnicové dodávané do hospod 12,5, co dělají se zbytkem přidáme k 11ce a nakonec na spilce člověk uvidí tabuly u kádě kde je na prvních třech řádkách napsáno 11,0 a na čtvrtém 10,2 holt trvá tři a půl dne než se ta 12,5ka prokvasí pod jedenáct %cukernatosti, ale hrajou divadlo že HGB nepoužívají.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 5. květen 2008
19:40

jiri.kana

to Chody:
Jistěže inspiroval, když je autorem původní tiskovky :) Mirek Slaný je PíáRista Litovle. Myslím, že svojí práci dělá dobře. Má výhodu, že zastupuje produkt, za který se nemusí stydět...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Chody

pondělí, 5. květen 2008
18:29

Chody

to Libor:
Ono nejde jen o to, že to do nich hustí reklama, ale spíše o to, že v hospodách mnohdy nic jiného není, i když situace už se začíná lepšit ...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Libor

pondělí, 5. květen 2008
16:26

Libor

to Martin Štros: V rámci exkurzíí som prešiel v ČR už dosť pivovarov a aj v tých malých majú CK tanky. Ale ako dobre niekto povedal je rozdiel využívať a zneužívať. V Regente napríklad používajú CK na primárne kvasenie ako uzavretú spilku, ale potom ide pivo normálne ležať do pivnice... to je využívanie. A čo robia giganti je zneužívanie.
Tie percentá obluby sú len dôsledkom reklamy... dobre zneužitej reklamy....
A bohužial máš pravdu v tom, záleží na tých čo pijú masovo a nie \"chuťovo\". Tých prvých je bohužial podstatne viac. :-(
Ale čo majú robiť, keď zo všetkých strán do nich hustia, že to najlepšie čo môžu mať je G, R , S.....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
19:53


posted by: Inzerce

Martin Štros

pondělí, 5. květen 2008
16:00

to Libor: No jo TY ... ale Radegast považuje za nejlepší 81 % lidí na Moravě. A když jsem loni pracoval s Ostravákama, připadalo mi to, že je to ve skutečnosti ještě víc % ... tak co má větší váhu ? ;)
Proč to tady všechno píšu - myslim že diskuse tu nebývá zrovna spravedlivá. Jako by většina malých pivovarů nechtěla taky hlavně vydělávat... jako by v mnohých nebyly stejné praktiky jako ve velkých... jako by ta tradiční výroba u některých často nebyla jen z nouze ctnost (nejsou peníze na nákup CKT apod.)...
Přitom taky mám raději malé výrobce a jednoznačně je podporuji :-)


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Libor

pondělí, 5. květen 2008
15:26

Libor

to Martin Štros: a ja ho zase považujem za jedno z tých naj...
spolu s ostatnými "malými" a Budvarom.


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Chody

pondělí, 5. květen 2008
15:03

Chody

to Martin Štros:
Možná, že se autor článku inspiroval zde...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Martin Štros

pondělí, 5. květen 2008
14:53

Je zajímavé, že tady nikdo neprotestuje proti tomu, že se Litovel označila za "nejlepší české pivo" když to o sobě napsal radegast, mohli jste se zbláznit ;)
Zlatou medaili z Tábora si vloni přivezl Ambrozius z Kauflandu... znamená to, že byl tehdy nejlepší české pivo? :-)
já teda litovel za nejlepší české pivo rozhodně nepovažuju...


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Libor

pondělí, 5. květen 2008
14:17

Libor

a podľa stránok usporiadateľov sa na festival neprihlásil "rudý mor" z Plzne ani pohanský Boh z Nošovíc, aká to škoda..... :-)


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI