Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Gambrinus získává bronzovou medaili na světové soutěži

Co se píše o pivovarech a pivu


Gambrinus získává bronzovou medaili na světové soutěži

[úterý, 22. duben 2008]

Nejoblíbenější české pivo Gambrinus vybojovalo prestižní ocenění. Na nejvýznamnější světové soutěží pivních značek World Beer Cup 2008 byl Gambrinus vyhodnocen na třetí pozici v kategorii piv plzeňského typu, kterých se dnes celosvětově prodává více než 70%. Slavnostní večer s vyhlašováním cen proběhl 19. dubna v San Diegu ve Spojených státech. Soutěž pořádá již od roku 1996 svaz pivovarníků Brewers Association.

Do letošního ročníku World Beer Cup přihlásilo 644 pivovarů z 58 zemí světa celkem 2864 značek. V mezinárodní konkurenci se snažilo prosadit sedm pivovarských společností z České republiky. Plzeňský Prazdroj reprezentovaly značky Gambrinus, Radegast Birell a Velkopopovický Kozel.

Foto

„Velmi nás těší bronzová medaile pro Gambrinus v kategorii Pilsener. Vždyť náš pivovar je kolébkou piv plzeňského typu, která nyní s převahou kralují světové pivní produkci a v Čechách zaujímají na trhu 99 %. Gambrinus je pro české pivaře co do počtu vypitých piv jasnou jedničkou. Tato nejvýznamnější světová soutěž znovu potvrdila, že je to pivo špičkové kvality, které má nejen v Čechách, ale i ve světě jen málo konkurentů,“ říká Jan Hlaváček, vrchní sládek Plzeňského Prazdroje.

The World Beer Cup je nejprestižnější světovou soutěží, kterou pivovarští odborníci přirovnávají k Olympijským hrám pivních značek. Hodnocení piv z celého světa probíhá každé dva roky pod záštitou 54 pivovarských svazů celého světa. V odborné porotě zasedlo letos 129 hodnotitelů z 21 zemí.

The Brewers Association je nezisková vzdělávací společnost vychovávající pivovarské odborníky. Brewers Association sídlí v americkém sídlí Boulderu ve státe Colorado a byla založena před 25 lety. Zabývá se také osvětou v oblasti jednotlivých druhů piv a jejich chuťových charakteristik. Kromě soutěže World Beer Cup podporuje asociace také například publikaci odborné pivovarské literatury, festival amerických piv. Asociace úzce spolupracuje s Homebrewers Association.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 12:17 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

středa, 23. duben 2008
22:34

Dan

Taky bych věřil, že tam dali vzorek vyrobený klasicky, možná dokonce uležený v dubovém sudu... jak za starých časů.
Jinak není možné, aby současná pivní sodovka dostala nějaké hodnocení. A nebo už je to se světem tak špatné?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jarda

středa, 23. duben 2008
16:21

Zaměňují termíny nejoblíbenější a nejrozšířenější. Ale tu bronzovou medaili chápu, první a druhý byl jupík a kubík a od čtvrtého různé ochucené minerálky :-)


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

MirEgg

středa, 23. duben 2008
11:26

MirEgg

to Moro: Tak nějak to bude, jiná možnost není :-)


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

Moro

středa, 23. duben 2008
09:31

Moro

to debrdy:
Možná mají chuťové buňky zcela v pořádku a byl jim předložen Gambrihnus, který nebyl vyroben pomocí HGB, ale klasicky = poctivě - to by bylo zcela jiné pivo ...


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
19:09


posted by: Inzerce

debrdy

středa, 23. duben 2008
08:30

debrdy

"The Brewers Association je nezisková vzdělávací společnost vychovávající pivovarské odborníky." Tak tohle je hustá věta. To budou odborníci kterym byly odstraněny chuťový buňky. Je mi jich líto ::cry


napsal(a): debrdy [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI