Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Stella Artois na přání spotřebitelů nově také v půllitrové plechovce

Co se píše o pivovarech a pivu


Stella Artois na přání spotřebitelů nově také v půllitrové plechovce

[středa, 16. duben 2008]

Stella Artois, jednička v segmentu superprémiových piv, je od začátku letošního dubna k dostání rovněž v půllitrových plechovkách. Nové balení doplňuje točené a lahvové pivo Stella Artois a příznivci si tak mohou tento prémiový ležák vychutnat i mimo restauraci a domov. Oblíbenost a spotřeba piva v plechovkách přitom rok od roku stoupá. Vyplývá to z interních dat Pivovarů Staropramen a z měření maloobchodních prodejů společnosti Nielsen.

„Cílová skupina prémiového ležáku Stella Artois žije velmi aktivním životem. Novým balením chceme našim spotřebitelům vyjít vstříc, aby si mohli Stellu Artois vychutnat i při outdoorových aktivitách. Výhoda plechovky spočívá především v tom, že se s ní snadno manipuluje a je téměř nerozbitná,“ vysvětluje důvody k inovaci Zdeněk Prajs, manažer prémiových značek společnosti Pivovary Staropramen.

Foto

Před rozhodnutím, zda zahájit prodej Stella Artois v plechovce, zrealizovaly Pivovary Staropramen rozsáhlý průzkum mezi konzumenty, při kterém bylo testováno 12 různých variant baleného piva. „Plechovku o objemu 0,5 litru cílová skupina preferovala nejvíce,“ komentuje výsledky výzkumu Prajs.

Na zahraničních trzích má pivo v plechovkovém balení velmi významný podíl, v některých zemích představuje i více než 50 % všech prodaných objemů piva. V České republice činí objemy piva v plechovkách přibližně 6,2 % celkových prodejů v segmentu baleného piva v obchodech. Trh plechovkového piva zaznamenává v posledních letech velmi dynamický růst. V roce 2007 se v plechovkách prodalo o 16 % více piva, než v roce předchozím.

Prémiový ležák Stella Artois s charakteristickou chutí, řízem a příjemnou hořkostí, byl uveden na český trh v dubnu roku 2001. Od prosince roku 2004 je Stella Artois k dostání také v nealkoholické podobě. Nyní přichází na přání spotřebitelů další inovace – plechovka Stella Artois o objemu 0,5 l.

Plechovky Stella Artois si mohou spotřebitelé zakoupit ve vybraných supermarketech a hypermarketech od začátku dubna. Launch nového balení bude v květnu v obchodní síti TESCO doprovázet promo akce v podobě exkluzivního balení dvou plechovek Stella Artois a prémiových oříšků. Doporučená maloobchodní cena půllitrové plechovky je 24,90 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

[AB InBev] 11:24 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Martin Štros

středa, 16. duben 2008
14:38

Lidi tak se pod každým článkem nerozčilujte pod každým PR článkem velkých pivovarů... vždyť to všechno známe, jen to ukazuje, jak vypadá dnešní spotřebitel, nechá si nadiktovat všechno. Stačí napsat že je to exkluzivní a dát tomu potřebnou podporu reklamy, nasadit vyšší cenu a pak i kdyby v tom byla obarvená voda, to lidi budou pít jako kvalitu.


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

MirEgg

středa, 16. duben 2008
13:17

MirEgg

"Launch nového balení bude v květnu v obchodní síti TESCO doprovázet promo akce v podobě exkluzivního balení dvou plechovek Stella Artois a prémiových oříšků. Doporučená maloobchodní cena půllitrové plechovky je 24,90 Kč."
To je ale zmrdimluva a taky zmrdicena :-) Exkluzivní balení dvou plechovek Stella Artois a prémiových oříšků no já se picnu :-D To zní skoro stejně jako nedávno "Znalci si pochutnají na holandském Heinekenu" (nebo jak to bylo), co slovo to protimluv :-)


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

Moro

středa, 16. duben 2008
12:23

Moro

Stella Artois je obyčejný ležák - nevidím na něm nic vyjímečného. To když ho sem pánové z InBev vozili z Belgie byla z kukuřičného sladu, to bylo něco!


napsal(a): Moro [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI