Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Gambrinus Premium získal bronzovou medaili mezi světovými pivy plzeňského typu

Co se píše o pivovarech a pivu


Gambrinus Premium získal bronzovou medaili mezi světovými pivy plzeňského typu

[úterý, 1. duben 2008]

V mezinárodní pivní soutěži Australian International Beer Awards uspělo hned několik značek Plzeňského Prazdroje. Gambrinus Premium bodoval bronzovou medailí v kategorii piv plzeňského typu. Radegast Birell si odnesl bronzové ocenění v kategorii nealkoholických piv. Loňská novinka, speciál Master, dosáhl na bronz v kategorii speciálních piv. Velkopopovický Kozel tmavý získal stříbro v kategorii černých piv, Česká piva uspěla v australském Melbourne v konkurenci 1084 přihlášených pivních vzorků ze 412 pivovarů a 42 zemí světa.

Letos se soutěže zúčastnilo deset českých značek, šest z nich patří do portfolia Plzeňského Prazdroje (Gambrinus Premium, Radegast Birell, Velkopopovický Kozel tmavý a Kozel Premium, Radegast Premium, Master). „Těší nás zejména bronzová medaile pro Gambrinus v kategorii Pilsener. Vždyť náš pivovar je kolébkou piv plzeňského typu, která nyní představují 70 % celkové světové pivní produkce a 99 % produkce piva v ČR. Gambrinus je pro české pivaře co do počtu vypitých piv jasnou jedničkou a australská soutěž znovu potvrdila, že je to pivo špičkové kvality, které má nejen v Čechách, ale i ve světě jen málo konkurentů,“ říká Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.

Australian International Beer Award je třetí největší profesionální pivní soutěž na světě. Pořádá ji Royal Agricultural Society of Victoria (Královská zemědělská společnost ve Victorii) ve spolupráci s University of Ballarat, která jako jediná na jižní polokouli nabízí akreditované kurzy pivovarnictví. Soutěž byla založena roku 1987, aby odměňovala vynikající výkony na poli pivovarnictví a pomáhala podporovat toto odvětví na mezinárodní úrovni. Patronem Australian International Beer Awards je premiér provincie Victoria.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 19:51 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

středa, 2. duben 2008
23:26

hroch

Krátkým nahlédnutím na stránky výsledků viz níže. 1084 přihlášených vzorků 99 kategorií některé ještě dělené, šampioni a pak v každé kategorii několik zlatých medailí, více stříbrných a mnoho bronzových. Výpis oceněných je na 12 stránkách po cca 60 na stránce. Z toho vyplívá bronzovou medailí bylo oceněno přes padesát procent přihlášených vzorků. Zajímavý je i seznam přihlášených pivovarů(skupin-kozel, radegast, gambrinus jeden soutěžící)narychlo zkouknuto-1xčechy, 1xslovensko, 2xbelgie, 1xholandsko, 2x německo, 1x rakousko, 1xisland, 1xlitva asi 50xUSA, 10xJAR,150xAustralie a další NZ,Brazilie, Samoa atd.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

laďa

středa, 2. duben 2008
21:27

Lada

já teda pro gambáč do marketu nepoletím i kdyby dostal deset zlatých, z pohledu českého pivaře jsou výsledky takové soutěže na dvě věci...


napsal(a): laďa [Odpovědět]

Marian Hudak

středa, 2. duben 2008
10:36

Tymi gold, silver, bronze myslim kvalitativne kategorie, pivnych kategorii tam boli desiatky.


napsal(a): Marian Hudak [Odpovědět]

Marian Hudak

středa, 2. duben 2008
10:29

Zdravim,
vysledky su na adrese: http://www.beerawards.com/pdfs/2008_final_beer_catalogue.pdf

Co sa tyka "uspechov" horeuvedenych piv, vzhladom na to, ze piva boli rozdelene do 3 kategorii: gold, silver a bronze, je umiestnenie v kategorii bronze podpriemer...


napsal(a): Marian Hudak [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
17:50


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

středa, 2. duben 2008
10:23

Roman Holoubek

Nebudu spekulovat o tom, zda to co bylo v soutěži je či není běžná produkce. Ba ani o jednookém mezi slepými. Jen dvě věci bych chtěl vypíchnout.
1) na těchto soutěžích skutečně hodnotíte malý vzorek a základní kritérium je čistota (chce se mi říci až sterilita) chuti piva - to co ční je většinou vyhazováno. Mám na mysli především soutěže v kategoriích Pilsener, ale i v některých dalších, především u spodně kvašených piv.
2) s tím souvisí i můj druhý dodatek. TZ z PU hovoří o 1084 vzorcích, ale už se nepíše kolik piv bylo v daných kategoriích. Kolik tedy vzorků soutěžilo v kategorii Pilsner apod.


Jan Hajan

středa, 2. duben 2008
10:01

Na tom není nic divného. Kolik českých pivovarů má na to, aby vezli své vzorky prezentovat do Austrálie ? Když tam dorazí PU se svým portfoliem, tak má ještě pořád velké šance získat dobré umístění mezi těmi všemi ostatními močkami. Gambrinus Premium se ještě vcelku dá pít oproti G9, takže se tomu nedivím. Jak píše Tomáš Kroupa - mezi slepými jednooký králem.


napsal(a): Jan Hajan [Odpovědět]

Libor

středa, 2. duben 2008
10:01

Libor

mňa zaráža tá sebaistota pána Berku pri hodnotení konkurencie....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Tomáš Kroupa

středa, 2. duben 2008
09:51

Tomáš Kroupa

Ten Gambrihnus Premium poslaný do Austrálie bych chtěl taky ochutnat. Myslím, že by ho všichni ti, jichž je to nejoblíbenější pivo, absolutně nepoznali a okamžitě vyplivli. Nebo se soutěžilo v europivech a platí mezi slepými jednooký králem? Nebo se svět zbláznil? Možná při dlouhé cestě po moři na slunci Gambrinus dozrál... :)



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI