Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Známá pražská restaurace „U Medvídků“ zprovoznila nové pivní hospodářství

Co se píše o pivovarech a pivu


Známá pražská restaurace „U Medvídků“ zprovoznila nové pivní hospodářství

[čtvrtek, 13. březen 2008]

Známá pražská restaurace „U Medvídků“ dokončila ve spolupráci s pivovarem Budějovický Budvar rekonstrukci svého pivního hospodářství. Do prostoru pivnice bylo instalováno pět pivních tanků, každý z nich o objemu 10 hektolitrů. Díky nové technologii bude nyní restaurace „U Medvídků“ nově nabízet čepovaný nepasterovaný ležák Budweiser Budvar. Restaurace „U Medvídků“ je v pořadí již čtvrtou restaurací v Praze, která nabízí tankové pivo z Budějovického Budvaru. Další „zatankované“ budvarské restaurace v Praze jsou „U Šumavy“ (Štěpánská 3), „Pod Slavínem“ (Svobodova 144) a „Rocky o’Reily (Štěpánská 32).

České Budějovice, 7. března 2008 – Známá pražská restaurace a hotel „U Medvídků“ dokončila ve spolupráci s pivovarem Budějovický Budvar rekonstrukci svého pivního hospodářství. Do prostoru pivnice bylo instalováno pět pivních tanků, každý z nich o objemu 10 hektolitrů. Díky nově vybudované technologii skladování piva bude nyní restaurace „U Medvídků“ nabízet čepovaný nepasterovaný ležák Budweiser Budvar z tanků. „Zavedení tankového hospodářství přispěje k lepší kvalitě čepovaného piva, což nám umožní lépe konkurovat restauracím v okolí,“ říká Jan Göttel, spolumajitel restaurace „U Medvídků“.

Systém „U Medvídků“ je výjimečný tím, že tanky se staly nedílnou součástí interiéru pivnice a zákazníci je mohou vidět. Protože tanky nejsou tradičně umístěné v chladném sklepě, jsou jejich pláště izolovány a aktivně chlazeny. „Pokud vím, funguje taková technologie ve střední Evropě pouze na dvou místech – v českobudějovických Masných krámech a

U Medvídků. Jinak se využívá pouze v restauracích na zaoceánských lodích,“ říká Bohumil Maťha, technik a projektant Budějovického Budvaru, který za projekt odpovídal. Tankové hospodářství „U Medvídků“ zajišťuje skladování piva za ideálních podmínek a zabraňuje jeho kontaminaci nežádoucími mikroorganismy. Mikrobiologická čistota (sterilita) celého systému je pro zákazníka zárukou, že na stůl vždy dostane ležák nejvyšší kvality a čerstvosti. Senzorické a chuťové vlastnosti takového piva se blíží vlastnostem piva natočeného přímo z ležáckého tanku v pivovaru.

Zásobování restaurace „U Medvídků“ je realizováno pomocí originálního kontejnerového systému, který vyvinul Budějovický Budvar v roce 2007. Podstatou systému jsou tepelně izolované kontejnerové zásobníky na pivo o objemu 10 hl. Pivo v nich vydrží studené nejméně 24 hodin. Kontejnery se, spolu s příslušenstvím, sterilují a následně plní v pivovaru. Po naplnění se kontejnery převezou do regionálního centrálního skladu. Do restaurace se pivo zaváží unikátním rozvozním automobilem s vlastním přečerpávacím a plnícím zařízením. Na místě určení se kontejner připojí přímo na pivní tank. Systém je, na rozdíl od většiny konkurenčních systémů rozvozu piva koncipován tak, aby na místě odběru odpadlo finančně i časově náročné čištění přívodního potrubí mezi tankem a přepravním kontejnerem před každým plněním. Přečerpávání piva z kontejneru do tanku trvá jen 12-14 minut.

Restaurace „U Medvídků“ je již čtvrtou restaurací v Praze, která nabízí tankové pivo z Budějovického Budvaru. Další „zatankované“ budvarské restaurace v Praze jsou „U Šumavy“ (Štěpánská 3), „Pod Slavínem“ (Svobodova 144) a „Rocky o’Reily (Štěpánská 32).

Zdroj: Tisková zpráva Budějovického Budvaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI