Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nové ležácké tanky podpoří export piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Nové ležácké tanky podpoří export piva

[čtvrtek, 28. únor 2008]

Prazdroj instaluje dosud největší tanky plzeňského pivovaru

Do pivovaru Plzeňský Prazdroj směřuje v těchto dnech šest nových cylindro-kónických tanků (CKT) s celkovým objemem 28 800 hl a jeden nový přetlačný tank o objemu 2000 hl. První z nich bude projíždět bránou pivovaru dnes v noci, další pak v sobotu a ve středu nad ránem. Rozšíření kapacity o dosud největší tanky v Plzni má uspokojit rostoucí zájem o pivo Pilsner Urquell v zahraničí. Export prémiového ležáku Pilsner Urquell vzrostl v minulém roce o 4,5 % a dosáhl 675 tisíc hektolitrů.

Foto

Plzeňský Prazdroj v těchto dnech rozšiřuje kapacitu ležáckých CK tanků pro výrobu piva Pilsner Urquell. Šest nových velkokapacitních tanků bude instalováno v prostoru vedle historické varny Pilsner Urquell do připravené betonové „ementálové“ konstrukce, nový přetlačný tank do prostoru u centrální filtrace. Stavba bude kolaudována a tanky uvedeny do provozu v květnu 2008.

Každý tank má objem 4800 hektolitrů, tedy ještě o 1800 hektolitrů více než u dosud největších plzeňských CKT. Hmotnost prázdného tanku je 30 tun, výška je téměř 24 metrů a vnitřní průměr 6 metrů. Na své cestě do Prazdroje z továrny ZIEMANN v německém Bürgstadtu musí urazit 370 km: 70 km po silnici do přístavu na Labi, poté 140 km po vodě do Lovosic a zbylých 160 km absolvují tanky v těchto dnech po silnici přes Louny a Žatec. „Ve čtvrtek v noci, mezi 2.-5. hodinou, projede bránou Gambrinus malý přetlačný 2000 hl tank. V sobotu 1. 3. a ve středu 5. 3. opět mezi 2.-5. hodinou ráno doputují do Prazdroje CK tanky podél řeky kolem Štruncových sadů a do areálu pivovaru vjedou spodní branou. S instalací se počítá vždy od 8 hodin ráno,“ říká Pavel Šemík, ředitel pivovaru Plzeňský Prazdroj.

Foto

Po cestě z Lovosic budou tanky doprovázet specialisté Skupiny ČEZ. Náklad je totiž výjimečný svou výškou, předchozí podobné náklady byly nižší než šest metrů, což je výška elektrického vedení nad většinou komunikací. Proto bude třeba na mnoha místech dráty nadzdvihnout, a v devíti případech dokonce dočasně odstranit.

Díky rozšíření kapacity bude plzeňský pivovar schopen vyrábět až 140 000 hektolitrů piva týdně. Hlavním cílem této investice je zvýšení výrobní kapacity pivovaru v návaznosti na očekávaný růst poptávky po prémiovém pivu Pilsner Urquell na zahraničních trzích.

Cylindro-kónické tanky: v ležáckých tancích pivo zraje při kontrolované teplotě –1 stupeň Celsia a při ní je pivo udržováno po celou dobu, než začne vykazovat potřebný chuťový profil. Po dokončení procesu je pivo filtrováno, pasterováno a stáčeno do sudů, lahví a plechovek, nebo putuje k zákazníkům nepasterované v tankových cisternách.

Zdroj a foto: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Libor

čtvrtek, 28. únor 2008
17:05

Libor

na strane 17 - v časopise z Vášho odkazu sa sládek skláňa na klasickou spilkou v popovickom pivovare ....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

lada

čtvrtek, 28. únor 2008
15:51

Lada

Vynikajici material pro pobaveni, proti teto tiskove zprave jeste o nekolik radu "kvalitnejsi":
http://www.plzenskyprazdroj.cz/cz/o_spolecnosti/_download/vz06_zamestnanci.pdf


napsal(a): lada [Odpovědět]

lada

čtvrtek, 28. únor 2008
15:43

Lada

Paradoxne by to mohlo prospet. Kdyby se jim nepodarilo planovanou zvysenou vyrobu udat, tak by meli vyssi vyrobni kapacitu a mohli by vareni piva mene sidit.
Ja vim, jsem naivka :-(


napsal(a): lada [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 28. únor 2008
11:48

Dwarf

'...než začne vykazovat potřebný chuťový profil.' - kdoví, čím to je, že poslední dobou tam já osobně nenacházím profil vůbec žádný...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
15:40


posted by: Inzerce

Kolda

středa, 27. únor 2008
21:15

Zřejmě největší CK v Čechách.To bude zase dobrota :-(


napsal(a): Kolda (kolarikova(a)spak.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI