Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rebel vozí ceny a zvyšuje produkci piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Rebel vozí ceny a zvyšuje produkci piva

[pátek, 8. únor 2008]

Zlaté období zažívá na počátku letošního roku havlíčkobrodský měšťanský pivovar Rebel. Sbírá jedno ocenění za druhým, chlubí se rekordním prodejem.

Poslední ocenění si Rebel přivezl z pivních slavností v Táboře. Z největší události svého druhu v republice brodský pivovar přivezl zlatou pivní pečeť za tmavý ležák a stříbrnou pečeť za světlý ležák. „Pro náš pivovar je to jedno z nejvýznamnějších ocenění,“ nechal se slyšet ředitel pivovaru Jiří Hušek.

Pro brodský pivovar to nebylo letošní první ocenění. „Dalo by se říci, že ocenění, které bylo od počátku roku možné získat, jsme získali a prodej v lednu je nejlepší za posledních pět let,“ dodal Hušek. Vedle obou cen byl brodský pivovar vyhlášen Pivovarem roku 2008 v kategorii do 100 tisíc hektolitrů.

Zároveň měšťanský pivovar dokončuje největší investici za posledních deset let. Už za několik týdnů se rozeběhne provoz na nové stáčení lince sudového piva. Spolu s rozšířením skladů přišla pivovar na deset milionů korun.

K docílení větších zisků je pivovar připraven mimo jiné i znovuotevřením sladovny. Její činnost byla před čtyřmi lety z ekonomických důvodů pozastavena, dnešní cena sladu ale dovolí její opětovné zprovoznění.

„Dnes je cena sladu dvojnásobná a takové navýšení zdaleka nepředstavuje pouze navýšení ceny ječmene. Marže sladoven nám umožňuje, abychom znovu vyráběli vlastní slad se ziskem. Jednání s místními pěstiteli ječmene už začala a padesát procent množství, potřebné k výrobě piva v roce 2009, už máme zajištěno,“ vysvětlil Hušek.

Prodej piva značky Rebel se na tuzemském trhu v roce 2007 zvýšil o pět procent, a to zejména v restauracích regionu Vysočiny. Zdvojnásobil se také export brodského piva, kterého nejvíc ochutnali milovníci zlatavého moku na Slovensku, v USA, Dánsku či ve Finsku. Celkový výstav pivovaru loni činil 82 tisíc hektolitrů.

Zdroj: MF Dnes


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dwarf

pátek, 8. únor 2008
12:31

Dwarf

jj, Rebel, zítra si jich zase pár dám :-) dobře se to čte, dobře se to pije :)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI