Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tmavý Dačický má z Tábora třetí zlato v řadě

Co se píše o pivovarech a pivu


Tmavý Dačický má z Tábora třetí zlato v řadě

[pondělí, 4. únor 2008]

Kutná Hora, Tábor/ To, co možná nikdo nečekal, se stalo skutečností. Tmavé výčepní pivo Dačický, které se vaří v Kutné Hoře, potřetí obhájilo prvenství na slavnostech piva v Táboře.

Odborné degustace chmelových nápojů tam jsou největší v České republice a mají také nejdelší tradici.

Podle odborníků je i letos tmavý Dačický nejlepším pivem ve své kategorii. O zisku Zlaté pivní pečetě rozhodla anonymní odborná komise na osmnáctém ročníku Táborských pivních slavností. Na druhém místě se umístilo tmavé výčepní pivo Březňák, jenž také zvítězil v kategorii světlých ležáků. Na třetím místě skončilo slovenské pivo Steiger. Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 64 pivovarů s 279 vzorky piv, které soutěžily ve dvanácti kategoriích.

„Zvítězit v Táboře třikrát za sebou, to už je opravdový kumšt. Dvakrát obhájit prvenství v takovéto prestižní soutěži se podaří jen málokomu. Piva Dačický vaříme skutečně poctivě, klasickým způsobem z toho nejlepšího sladu, vody a chmele. Starost našich lidí slaví úspěch,“ řekl nový ředitel kutnohorského pivovaru Jan Hejra. Ten je zároveň vrchním sládkem. „Prvenství se stalo vyznamenáním pro všechny lidi v pivovaru, kteří se každý den starají o to, aby piva měla tu nejvyšší kvalitu. Naše poctivá práce přináší ovoce,“ dodal Hejra.

Pro Dačického není vítězství v Táboře ojedinělé. Ceny sbírají pravidelně

Zdroj: Kolínský deník


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Slávista

úterý, 5. únor 2008
08:51

Slávista

To Dwarf: Tak se vyprav do KH :) Tmavý Dačický ( 10°, 3,8 % alkoholu ) mi chutná, jsou sice lepší tmavá piva, těžko však v desítkové podobě.


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Dwarf

pondělí, 4. únor 2008
22:17

Dwarf

hm hm hm... ani pořádně nevím, že tm. Dačický existuje, natož abych to pil, asi škoda


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI