Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nové pivo Pardál vstupuje na celostátní trh

Co se píše o pivovarech a pivu


Nové pivo Pardál vstupuje na celostátní trh

[středa, 23. leden 2008]

V těchto dnech se začíná objevovat na pultech obchodů v celé České republice nové světlé výčepní pivo značky Pardál z produkce pivovaru Budějovický Budvar. Pivo Pardál rozšiřuje stávající nabídku Budějovického

Budvaru, n.p., ale zároveň vybočuje z této řady svou výrazně odlišnou chutí s vyšší hořkostí, která je doslova ušitá na přání jeho budoucích spotřebitelů.

Pivo Pardál je vařeno z tradičních kvalitních surovin a z vody získané z artéských studní. Je mimořádně zajímavé tím, že na jeho vývoji se aktivně podíleli právě ti, pro které je určeno. Více než 300 konzumentů se účastnilo tří kol řízených degustací a technolog pivovaru podle jejich připomínek „dolaďoval“ chuť, barvu i další vlastnosti nového piva. To byl v České republice zcela unikátní postup.

Vývoj piva Pardál byl zahájen v roce 2005. Od 1. března 2007 bylo pivo Pardál uvedeno na lokální trh v regionu jižních Čech.

„Za rozhodnutím rozšířit prodej značky Pardál na celou republiku stojí především velký ohlas, který nové pivo vyvolalo u našich zákazníků v regionu jižních Čech, kde jsme začali s distribucí již na jaře 2007. Pardál zákazníky oslovil a jeho prodejní výsledky v roce 2007 několikanásobně předčily naše očekávání,“ říká Ing. Robert Chrt, obchodní ředitel Budějovického Budvaru.

„Značkou Pardál jsme vstoupili do zcela nového zákaznického segmentu, ve kterém jsme dříve neměli žádný produkt. Nyní máme v nabídce prémiovou TOP značku Budweiser Budvar a kvalitní značku středního cenového segmentu. Pardál má chuť i další vlastnosti výrazně odlišné od stávajících produktů z naší nabídky. Již jsme si ověřili, že oslovuje především zcela nové zákazníky, tedy konzumenty konkurenčních piv. To bylo od počátku naším cílem,“ dodává Robert Chrt.

„V současné době je pivo Pardál k dostání v některých maloobchodních řetězcích a nabídka se postupně rozšiřuje i v nezávislých maloobchodech a gastronomických zařízeních po celé České republice,“ komentuje aktuální situaci Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemského prodeje Budějovického Budvaru.

Světlé výčepní pivo Pardál se ve srovnání s pivem značky Budějovický Budvar vyznačuje vyšší plností, vyšší hořkostí a tmavší – jantarovou – barvou. Obsah

alkoholu je 3,8% a stupňovitost 9,7%. Pardál je dodáván ve dvou formátech balení – v lahvích o objemu 0,5l a tradičních 50-ti litrových KEG sudech. V restauracích by se cena nového piva mohla pohybovat kolem 14 - 16 Kč za půllitr točeného piva. V obchodních řetězcích by se základní koncová cena měla pohybovat kolem 7,50 Kč za láhev 0,5l. Ceny v jednotlivých prodejních místech se ale mohou lišit.

Další informace o pivu Pardál, jeho prodejních výsledcích v roce 2007, plánované reklamní kampani a obchodní strategii pro rok 2008 budou zveřejněny na tiskové konferenci, která se uskuteční 31. ledna 2008 v Českých Budějovicích.

Zdroj: Tisková zpráva Budějovického Budvaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Mnich

čtvrtek, 31. leden 2008
10:28

Mnich

Tak jsem si jednoho Pardála koupil a ochutnal. A byl jsem (i vzhledem k této diskuzi) velmi mile překvapen. Nejprve mne oslovila jemná sladová vůně a pak příjemná pomalu odeznívající silná hořkost. Na výčepní pivo, kterému se normálně spíše vyhýbám, to bylo hodně slušné. Rozhodně ho ochutnám ještě víckrát, abych se přesvědčil, že to nebyl klam. A vidím to na uspořádání degustace výčepních piv, která by mohla napovědět více.


napsal(a): Mnich [Odpovědět]

tomas

čtvrtek, 24. leden 2008
13:42

tomáš

No tak Pardál určitě Gambrinus nahrazovat na trhu nebude.Ten má díky reklamě pozici silnou doast.Spíš to bude v regionech vytlačovat obyčejný desítky regionálů.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Slávista

čtvrtek, 24. leden 2008
13:17

Slávista

300 lidí dolaďovalo chuť. Hm! Takže vzniklo pivo bez chuti a zápachu, neboť jinak to dopadnout nemohlo. Pivu má dát charakter sládek, a ne 300 ochutnávačů.
Též jsem rád, pokud géčko jest vytlačováno jiným pivem, ale náhrada této nechuťárny jinou nechuťárnou... Pardál? Brr!


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Pramech

čtvrtek, 24. leden 2008
08:40

Pramech

To se, soudruzi, opravdu, ale opravdu nedá chlastat.


napsal(a): Pramech [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
08:09


posted by: Inzerce

Martin Štros

středa, 23. leden 2008
19:11

A to já mám radost z každého piva, které urve jakýkoliv podíl na trhu na úkor G10 ;) což se Pardálu nepochybně daří. Navíc aspoň tyhle zisky zatím končí v Česku, konkrétně ve státním rozpočtu, což se o G10 již říci nedá.


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Jumping Beer

středa, 23. leden 2008
11:39

Jumping Beer

A přitom je to taková docela velká sraj*a :-)))


Dwarf

středa, 23. leden 2008
10:24

Dwarf

v Kuřimi se objevuje už skoro rok... ochutnal jsem a už si ho nekoupím


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI