Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Koupel v pivních lázních již okusily stovky zvědavců

Co se píše o pivovarech a pivu


Koupel v pivních lázních již okusily stovky zvědavců

[středa, 29. srpen 2007]

Horské středisko Harrachov má pro turisty další lákadlo. Kromě lyžování mohou okusit blahodárné účinky piva v nově otevřených pivních lázních.

Relaxační koupel v chmelovém nápoji je v nabídce harrachovského minipivovaru Novosad a syn. Od jeho otevření na konci července lázně navštívily stovky zvědavců. „Zájem je opravdu veliký. Máme tu zhruba 15 lidí denně, což je podle nás veliký úspěch už vzhledem k tomu, že jsme zatím ještě ani nevydali žádné letáčky. Naši zákazníci mohou směle říci – koupali jsme se v pivu,“ uvedl majitel společnosti František Novosad. A co je vlastně na koupeli v tmavém ležáku tak zvláštní?

Foto

„Je to obrovský relax. Návštěvníci se nejdříve na dvacet minut ponoří do koupele, kde je pramenitá voda z místní 150 let staré studny, přírodní kvasnicové pivo František a Čerňák. Potom následuje odpočívárna a masáže,“ říká František Novosad. Minipivovar myslel na jednotlivce i na zamilované páry, které se nechtějí odloučit ani ve vaně. Pro ně jsou v lázních dvě speciální dvojvany. K dispozici je také dalších šest van pro samotáře. „Lidé si často pobyt v pivních lázních dávají jako dárek. Někteří už se nám dokonce i vrátili,“ doplnil majitel minipivovaru. Pivní koupele mají podle odborníků blahodárné účinky pro lidi s kožními, cévními i ischemickými chorobami.

Příznivě ovlivňuje také srdeční činnost a krevní oběh. Harrachovské pivní lázně se ještě budou dále rozšiřovat. Přibudou dřevěné vany pro dvojice a rozšíří se masážní prostory. Podle starosty Harrachova Tomáše Ploce nová atrakce zvyšuje přitažlivost městečka pro turisty. Pivní lázně mohou navštěvovat v jakémkoliv ročním období a za kteréhokoliv počasí. Ne pro všechny je ale pivní koupel dostatečně lákavá. „Zní to zvláštně. Bála bych se, že bych pak byla cítit pivem, a to pro mě lákavé rozhodně není,“ řekla Eva Fejfarová z Harrachova. Milovníci piva mohou každopádně okusit a posoudit sami. (Deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI