Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Harrachov: pivní slavnosti

Co se píše o pivovarech a pivu


Harrachov: pivní slavnosti

[sobota, 29. červenec 2006]

Velkolepá oslava piva se rozběhne o víkendu v Harrachově. Již třetí ročník Harrachovských pivních slavností začne v sobotu od deseti hodin v areálu soukromé sklárny Novosad a syn.

Na návštěvníky tu nečekají pouze půllitry studeného piva, ale také řada soutěží, historické zajímavosti, koncerty nebo erotika.

"Pivní slavnosti zahájí v deset hodin slavnostní přípitek. Poté se rozběhnou první soutěže," uvedl pořadatel akce Libor Horáček. "Návštěvníci budou soutěžit v hodu třicetikilovým sudem, pití piva načas, jízdou na opilém kole, které má řízení naopak, nebo v držení tupláku nataženou rukou. Mezi nejtěžší disciplíny patří určitě jízda na opilém kole."

Slavnosti zahájí Krakonoš

Od jedenácti hodin bude pijáky bavit Krkonošská dechovka. Hodinu po poledni zahájí oficiálně slavnosti Krakonoš a chvíli po něm dorazí do areálu také historický hasičský vůz Praga 3. Od druhé odpolední začnou v Harrachově opět pivní soutěže za doprovodu jazzového dechového kvarteta.

Bigbeatový večer zahájí v Harrachově od půl páté turnovská skupina Nothingham. Hned poté přijde vyhlášení vítězů soutěží a na pódiu se objeví pražská metalová parta Last minute. "Metalový koncert proloží ještě břišní tanec skupiny Zaphyra a posléze také břišní tanec s pochodněmi," upřesnil Horáček.

"Poslední kapelou večera bude osvědčený Led Zeppelin Revival, který hraje od desáté večerní. Poté bude následovat strip - show a od půlnoci velký ohňostroj." Pivní slavnosti nabídnou pivo z místního malého pivovaru a rovněž piva Svijany a Konrád.

"Během celého dne bude probíhat také sklářské sympózium, kam se sjedou zástupci šesti severočeských skláren," řekl Horáček. "V Harrachově máme nejstarší fungující sklárnu v Čechách. V ceně vstupného je také prohlídka této sklárny. Sympózium bude mít téma Harrachův půllitr." Lidé se mohou na slavnosti dostat po silnici i vlakem. Nejvýhodnější bude podle pořadatelů zaparkovat na centrálním parkovišti. Mezi Tanvaldem a Harrachovem pojede tradiční zubačka, v Harrachově na nádraží ji vystřídá vláček na kolečkách. "Ve vlacích se bude točit naše pivo," dodal pořadatel. "Připravujeme také tombolu, mezi cenami budou zejména sklářské výrobky."

Vstupné na Harrachovské pivní slavnosti stojí osmdesát korun, děti zaplatí za lístek dvacetikorunu. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI