Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar v Kutné Hoře slaví 430. výročí svého založení

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar v Kutné Hoře slaví 430. výročí svého založení

[čtvrtek, 11. září 2003]

Pivovar Kutná Hora má dlouhou a slavnou historii, kterou založil roku 1573 Ondřej Dačický se svými syny. Místní pivo si po celých 430 let udržuje vysokou kvalitu a široký okruh pivařů, kteří na něj nedají dopustit. Zatím posledním zlomovým okamžikem v historii pivovaru v Kutné Hoře byl rok 2002, kdy se stal členem rodiny nápojové skupiny Drinks Union. Spojení pivovaru s touto společností vedlo kromě snížení nákladů na výrobu a prodej především k pestřejší nabídce pro spotřebitele. Čtvrtá největší nápojová skupina v tuzemsku pivovar také ekonomicky stabilizovala a aktivní obchodní politikou a investicemi na podporu zavedené značky Dačický zvýšila odbyt vybraných produktů a pozvedla kvalitu piva. V současné době se vaří v kutnohorském pivovaru pivo značky Dačický (výčepní světlé, výčepní tmavé a světlý ležák) a značka Lorec (speciální světlé). Tradice výroby piva dlouhá 430 let je důvodem k hrdosti a také k oslavám. Proto se Palackého náměstí a letní kino v Kutné Hoře stane 20. září místem velkých oslav k 430. výročí založení pivovaru Kutná Hora. Celý den a především večer můžete slavit společně s moderátory Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem a Veronikou Žilkovou a hudebními skupinami Traxleři a Chinaski. Součástí slavnostního dne jsou také ukázky historického šermu, dobových tanců a především ohňová show.

"Kdo chce vidět na vlastní oči, jak se vaří jeho oblíbené pivo, může v dopoledních hodinách přijít na prohlídku pivovaru,"uvedla členka organizačního štábu Denisa Zedníková. Předprodej cenově zvýhodněných vstupenek na večerní program je v informačním centru v Kutné Hoře, případně je možné si lístky rezervovat na telefonu 255 777 777 u slečny Dvořákové.

"Pivovar v Kutné Hoře má slavnou historii a rozhodně stojí za to nenechat si ujít oslavu,"zdůraznila Zedníková. (Kolínský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI