Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zippichovic rodinku na Plesu Drinks Unionu odvázalo Turbo

Co se píše o pivovarech a pivu


Zippichovic rodinku na Plesu Drinks Unionu odvázalo Turbo

[středa, 23. březen 2005]

Na sobotním Plesu Drinks Unionu hostesky v krojích vítaly hosty chlebem, solí a myslivcem, rodinným zlatem Drinksu. Před restaurací DK hlídkoval příslušník SNB, WC měla dobová jména. A to byl teprve začátek. "Iveta Bartošová je v zahraničí. Škoda, mohla zpívat s orchestrem Severočeského divadla opery a baletu. Chtěli jsme i balet, je ale na turné," vypočítával Josef Vejlupek, jednatel Drinks Unionu, šéfpořadatel plesu a autor nápadu cestovat časem, co nevyšlo. Za Ivetu zaskočila Marie Rottrová a mnozí byli radši. Nadšeně na její písničky tančili v restauraci i velkém sále, písní Lásko voníš deštěm hladila po duši i zvala k pomalému tanci.

Popsat vše, co se na plese odehrálo, nelze. Na místě byl koncert kapely pěšího pluku hraběte Kolowrata, atmosféru Žofínských bálů 19. století připomněly páry, tančící valčíky za doprovodu orchestru divadla řízeného Tvrtkem Karlovičem. Ten ve foyeru ochutnal řezané ústecké pivo z korbelu purkmistra Mikuláše Dačického v podání Františka Sysla, vzácné návštěvy ze 17. století. "Korbel vyrobil Jindra Borůvka, otec současného trenéra Ústeckých lvů. Pracoval v depu, v divadle amatérsky zpíval ve sboru," ohlédl se purkmistr.

Každé století, 17. počínaje a 21. konče, mělo svůj salonek. V 18. století vládla znuděná společnost Giacoma Casanovy tedy pokud právě s lokaji netrsala na hity Rottrové. V restauraci vysedávali Zippichovi. Ani patron ústeckého pivovaru neodolal a se ženou protančil hit Turba od barové skupiny. A Jan Rottenborn, ústecký taneční mistr, jakmile se zhostil úlohy Jana Nerudy v úvodu programu, proswingoval s manželkou show Ondřeje Havelky s Melody Makers. Písničky i nálada 20. a 30. let minulého století byla dokonalá, nechyběly Havelkovy vtípky a gesta, kdo čekal na hit Děkuji, bylo to krásné, dočkal se. "Škoda, že lidi víc netleskali. Havelka by přidával a určitě i stepoval," posteskli si příjemně znavení Rottenbornovi. Makers si nenechali ujít ani někteří francouzští mušketýři či vojáci c. a k. 36. pěšího regimentu hraběte Kolowrata, hlídkující s funkčními puškami křesadlovkami před 19. stoletím.

Finále patřilo současnosti. Jistota ústeckého popu, skupina Bonit se zpěvačkami a naším i světovým repertoárem, doprovodila v tradiční swingovce Just a Gigiolo i Karla Černocha. V ničem si nezadali třeba s orchestrem Golem, efektní a dokonalý byl i stříbrný robot mistr světa v elektroboogie. SuperStar Tomáš Savka začal sinatrovkou New York, New York, zpíval i Stinga či We Are Champions. "Chtěli jsme Anetu Langerovou, ale ta začíná turné až 9. března. To jsme před rokem netušili," dodal Josef Vejlupek. (Mojenoviny)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI