Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Setkají se skuteční milovníci piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Setkají se skuteční milovníci piva

[úterý, 11. červenec 2006]

Pohled ředitele pivovaru

Lobkowiczký pivovar ve Vysokém Chlumci letos slaví 540 let svého založení.

„Při této příležitosti se 29. července od třinácti hodin uskuteční Slavnosti piva s kulturním programem,“ říká ředitel pivovaru Petr Peniaštek.

* Komu jsou oslavy určeny?

Oslavy jsou koncipovány jako setkání skutečných milovníků našeho piva a kraje Sedlčanska. Organizačně se pro tuto akci držíme zásady „Místní pivo pro místní lidi s místní kulturou“. Většina účinkujících tak pochází z nejbližšího okolí. Chceme, aby se zde potkali sousedé a popovídali si u dobrého piva, jídla a muziky.

* Jaký program jste připravili?

Během odpoledne a večera vystoupí Dechovka Míly Nováka, Talisman, reMIX, Ginevra nebo Klasik, připraveny jsou soutěže pro děti či rodeo bizon. Večer pak bude rocková zábava s kapelami Second Hand Band a Marshband.

* Pustíte návštěvníky do pivovaru? Zastavíte výrobu?

Hlavní hudební program se bude odehrávat uprostřed pivovaru. Výrobní prostory budou uzavřeny, výroba běží nepřetržitě 24 hodin.

* Kdy za těch 540 let prožíval pivovar nejhorší a naopak nejlepší období?

Hodně špatného si prožil s celým Sedlčanskem během třicetileté války při drancování švédskými vojsky. V průběhu první světové války dokonce přestal kvůli nedostatku surovin a energie vyrábět. Paradoxně se pivovaru nejlépe dařilo vždy po dlouhodobých válkách, kdy byl pivovarský provoz značně zrekonstruován a zmodernizován. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI