Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pokles spotreby piva sa odrazil aj na predaji Topvaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Pokles spotreby piva sa odrazil aj na predaji Topvaru

[úterý, 22. červen 2004]

Tohtoročný pokles spotreby piva na Slovensku sa odrazil aj na predaji "zlatého moku" jedného z trojice najväčších domácich pivovarníckych spoločností - Topvaru. Za prvých päť mesiacov tohto roka Topvar predal necelých 220 tis. hektolitrov piva, pričom v rovnakom období vlani jeho predaj dosiahol 260 tis. hektolitrov. Pre agentúru SITA to uviedol marketingový riaditeľ Topvaru Jozef Nemec.

Za prepadom predaja Topvaru vidí jeho marketingový riaditeľ jednoznačne minuloročné zvýšenie spotrebnej dane. Výrazný podiel však pripisuje aj zvýšenej sadzbe dane z pridanej hodnoty (DPH). "Vyššie spotrebné dane a DPH ako v okolitých krajinách nútia ľudí nakupovať pivo v zahraničí, keď napríklad v Českej republike na jednej fľaške ušetria aj 2 Sk," konštatoval Nemec. Podľa neho nešťastný krok vlády v podobe zvýšenia spotrebnej dane bude mať aj širšie dôsledky, keďže sa zníži dopyt pivovarov po sklenených fľašiach, etiketách či samotnej základnej surovine.

Topoľčiansky pivovar Topvar zaznamenal po minuloročnom augustovom zvýšení spotrebných daní mierny pokles predaja už vlani. V roku 2003 totiž predal vyše 666 tis. hektolitrov, čo bolo v porovnaní s rokom 2002 o 2 % menej. Export pivovaru dosiahol v minulom roku približne 22,7 tis. hektolitrov, pričom najväčší podiel na vývoze mala Česká republika a Nemecko. Celkovo pivo Topvar poznajú spotrebitelia už v 22 krajinách sveta. (Bleskovky)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI