Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Steiger z Vyhní ako jediný výrobca zo SR získal cenu Česká pivní pečeť

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Steiger z Vyhní ako jediný výrobca zo SR získal cenu Česká pivní pečeť

[úterý, 22. únor 2005]

Pivovar Steiger z Vyhní ako jediný výrobca zo Slovenska získal cenu Česká pivní pečeť 2005 na súťaži, ktorá sa konala 1. až 4. februára v českom meste Tábor. V kategórii tmavý ležiak zaradilo 71 pivovarských odborníkov vyhnianske pivo na 3. miesto, informovala manažérka kľúčových zákazníkov a. s. Pivovar Steiger Iveta Grolmusová.

Milovníci špičkových pív z ČR, Slovenska, Nemecka a Talianska sa na podujatí Reprezentačné slávnosti piva stretli už pätnásty raz. Do súťaže 52 pivovarov, od najmenších až po nadnárodné, poslalo 208 značiek pív, ktoré sa uchádzali o ceny v 11 kategóriách. Z nich hlavné kategórie boli svetlé a tmavé výčapné pivá, svetlé a tmavé ležiaky, prémiové a špeciálne svetlé a tmavé ležiaky. Víťazov vyberali tri dni v tajných degustáciách sládkovia, vedúci laboratórií a ďalší odborníci na pivný mok, nad ktorými prevzala záštitu Jihočeská univerzita a expertná certifikovaná firma Bureau Veritas.

Získanie ocenenia Česká pivní pečeť v medzinárodnej konkurencii potvrdzuje, uviedol riaditeľ pivovaru Eduard Rada, že Steiger sa už dávnejšie vydal na správnu cestu, keď sa rozhodol na úkor reklamy investovať viac do modernizácie technológií a strojového parku závodu. Prioritou sa stali vyvážené investície do modernizácie strojných zariadení. Od 90. rokov investície na projekt modernizácie dosiahli 300 miliónov Sk. Výsledkom jeho realizácie v závode je nová energetická infraštruktúra, stáčiareň piva do fliaš a sudov a linka na výrobu nealkoholických nápojov. Dôležitým rozhodnutím bol aj podpis zmlúv s najkvalitnejšími výrobcami surovín, sladu a chmeľu. "Najdôležitejším efektom modernizácie je však nová varňa umožňujúca v najvyššej kvalite variť klasické pivá českého typu," zdôraznil Rada. Výsledkom sú podľa jeho slov vynikajúce pivá českého typu, vyrobené klasickým spôsobom na najmodernejších výrobných zariadeniach, čo ocenili v Tábore aj najlepší českí a slovenskí pivovarskí odborníci. "Aj ostatné pivá značky Steiger na súťaži Česká pivní pečeť naplno zabodovali kvalitou a zaradili sa do prvej desiatky hodnotených pív," podotkol šéf závodu. Pivovar Steiger sa tak po zmene strategickej orientácie zaradil medzi špičku českého a slovenského pivovarníctva. Svedčí o tom aj razantný nárast predaja piva Steiger na Slovensku a v ČR za posledné tri mesiace, oznámil Rada.

Ocenenie Česká pivní pečeť sa počas 15 rokov svojej existencie stalo najprestížnejším odborným podujatím v ČR. Objektivitu a význam mu dodáva aj to, že odbornými degustátormi sú najlepší pivovarskí odborníci z ČR a SR. (Orangeportal.sk)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI