Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar prodává nejvíce piva za posledních deset let

Co se píše o pivovarech a pivu


Ostravar prodává nejvíce piva za posledních deset let

[pátek, 21. červenec 2006]

Tropické počasí dělá radost producentům piva. Ve společnosti Pivovary Staropramen byl uplynulý měsíc z hlediska prodejů značky Ostravar nejlepším měsícem za posledních deset let. Ve srovnání s loňským červnem narostly její prodeje o 14 procent. Podobný vývoj očekává společnost i v červenci, řekl vrchní sládek pivovaru Ostravar Robert Kužela.

"Od začátku hlavní sezóny zaznamenáváme velmi výrazný nárůst poptávky o naše pivo, což je dáno několika faktory, a to dlouhodobě rostoucí poptávkou po značce Ostravar, samozřejmě teplým počasím a v neposlední řadě i uskutečněným fotbalovým mistrovstvím světa," doplnil brand manažer značky Ostravar Pavel Barvík.

Pivovar teď podle Kužely ve výrobním provozu pracuje naplno na tři směny. "Zvýšenou poptávku našich zákazníků v současných letních dnech jsme díky dostatku piva schopni okamžitě uspokojit. Nejvíce se pije tradičně Ostravar Premium," dodal.

Ostravar je severomoravská značka, která je silně spjata s regionem Ostravy a okolí, ročně uvaří asi půl milionu hektolitrů tohoto pěnivého moku. V této době ale podle Kužely výrazně narostl také export do Velké Británie, kam se vyváží od roku 2004. Pivo Ostravar je zde k dostání v obchodních řetězcích Sommerfield, Morrisons a Imperial Cash & Carry.

Ostravar se vyrábí ve stejnojmenném pivovaru od roku 1897. Ostravský pivovar je součástí společnosti Pivovary Staropramen (dříve Pražské pivovary) od roku 2000. A.s. Pivovary Staropramen, kam kromě Ostravaru patří pivovary Smíchov a Braník, loni prodaly bez započtení zahraniční licenční výroby 2,88 milionu hektolitrů piva, což představuje meziroční nárůst o 3,2 procenta. V tuzemsku má společnost 14 procentní podíl, což je nejvíce po lídrovi trhu Plzeňském Prazdroji. Pivovary Staropramen jsou součástí belgické pivovarnické skupiny Interbrew. (Morava24)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI