Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Přerově oslaví svátek guláše a piva

Co se píše o pivovarech a pivu


V Přerově oslaví svátek guláše a piva

[úterý, 21. srpen 2007]

Tuto sobotu budou mít Přerované i všichni návštěvníci možnost ochutnat nejlepší guláše v České republice a zapít je nejlepšími pivy na Moravě.

Na přerovském výstavišti totiž proběhne již 3. Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů a současně svátek piva. U desítky šenků se bude čepovat nejen Zubr, Holba a Litovel, ale také slovenský Steiger a pro chuťové zpestření budou k mání i míchané pivní nápoje.

Nejlidovější stravu, kterou guláš zřejmě je, pasoval na úroveň soutěžního pokrmu otec projektu a mistr kuchařského umění Luděk Bil z přerovského kuchařského studia. Každý ze soutěžících kuchařů bude mít k dispozici malý kotlík s uzavřeným ohništěm. Soutěžní guláš budou muset zvládnout za pět hodin, jiná omezení prakticky neexistují. Maso a ingredience na přípravu guláše nejsou předepsány, takže záleží na fantazii a osobních zkušenostech každého účastníka. Kolem poledne bude příprava zhruba 30 druhů gulášů ukončena a připravena k prodeji, aby jejich kvality mohli posoudit také návštěvníci.

Všem příznivcům dobrého guláše i piva od 14.00 hodin zahrají kapely Mothers Follow Chairs, Confession a nakonec i O5 a Radeček. Nebudou chybět ani pivní soutěže a bohatá tombola. Hlavní cenou je výbava pro víkendovou párty s přáteli, kterou věnuje pivovar Zubr. (Web Zubr)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI