Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zubr zvýšil svůj export

Co se píše o pivovarech a pivu


Zubr zvýšil svůj export

[pondělí, 21. srpen 2006]

Za prvních sedm měsíců dosáhl export přerovského pivovaru Zubr téměř 26 tisíc hektolitrů, což v meziročním srovnání představuje o třetinu piva více. Nejvíce se vyvezlo na Slovensko, kde se Zubr tradičně těší velké oblibě.

Export ke slovenským sousedům dosáhl 16 tisíc hektolitrů, ale na růstu zahraničního odbytu se současně podílely i další země, jako jsou Polsko a Maďarsko i noví odběratelé v Norsku a Gruzii.

„Prosadit se na nových trzích nám pomáhají rovněž medaile získané v mezinárodních degustačních soutěžích. České pivo se obecně těší dobré pověsti a ta je v případě Zubra navíc umocněna tradiční technologií výroby,“ uvedl ředitel pivovaru Pavel Svoboda. Významnou roli mají podle něj i nové etikety, které ocenili nejen konzumenti doma, ale i zahraniční odběratelé. Dle vyjádření vedení je největší zájem o sudovou světlou desítku Zubr Classic a ležák Zubr Premium, který se vyváží balený v lahvích a plechovkách.

Za prvních sedm měsíců Zubr vystavil 173 tisíc hektolitrů piva a má důvod k pozitivní bilanci. Do nových technologií a přestavby areálu letos pivovar investoval zhruba 35 miliónů korun. Nejvíce financí si vyžádal nový plnič plechovek, který je již od léta v provozu, ale také nový systém chlazení kádí na spilce. Jeho realizace proběhne do konce roku, stejně jako poslední úpravy exteriérů budov. (Právo)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI