Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Zubr si bude množit vlastní kvasinky

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Zubr si bude množit vlastní kvasinky

[pondělí, 21. listopad 2005]

Zhruba pět milionů korun investoval přerovský Pivovar Zubr do nové stanice na množení kvasinek. Pivovar se stal soběstačný, co se týče produkce kvasinek. První dvě várky z této stanice již šly do výroby, hotové pivo budou moci lidé ochutnat na konci roku.

"Hotové pivo bude na konci letošního roku. Jsem přesvědčen, že pivo nezmění svůj charakter," řekl ředitel pivovaru Pavel Svoboda uvedl ředitel. Dodal, že pivovar nyní nakoupí mateřské buňky ve Výzkumném ústavu v Praze a poté si je již sám kultivuje.

Pivovar Zubr letos investoval do nákupu technologie i rekonstrukce interiéru přes 70 milionů korun. Mezi nová zařízení patří například nová technologie vířivé kádě. Mezi nejrozsáhlejší investice patřila během uplynulých pěti let úplná rekonstrukce varny ze 60. let, oprava technologického povrchu na spilkách, a především rekonstrukce kvasničárny.

Pivovar Zubr tvoří společně s pivovary v Litovli a Hanušovicích čtvrtou největší tuzemskou pivovarnickou skupinu. Skupina loni vystavila stejně jako v roce 2003 téměř milion hektolitrů piva. Podobný výsledek očekává její vedení také letos.

Na českém pivním trhu jí patří zhruba šestiprocentní podíl. Přerovský pivovar Zubr je podle velikosti produkce v Česku na 14. pozici.

Ležák Zubr Premium nedávno získal Cenu absolutního vítěze v soutěži European Beer Star 2005 (Evropská pivní hvězda 2005) v Německu, kde porazil přes 400 vzorků pivovarů z celé Evropy.

Nejvyšší ocenění získal za vynikající chuť a výbornou kvalitu, kterou posuzovali experti z celé Evropy, a to v kategorii piv plzeňského typu Pilsner Bohemian Style. Stejné ocenění se podařilo přerovskému pivovaru získat i vloni. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI