Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na stojáka a s bažantem

Co se píše o pivovarech a pivu


Na stojáka a s bažantem

[pondělí, 5. červen 2017]

Pravidelně navštěvuji každoroční jarní českobudějovické slavnosti piva. Chtělo by to ze strany pořadatele změnu. Koncept slavností zřejmě uvíznul někde hluboko v minulosti, kdy publikum bylo nenáročné, a kdy zcela nezajímavé a mimoňské téma pivní kultury nastoloval jen umanutý pivní vizionář Kočka.

Tekoucí voda na stáncích na vypláchnutí skla? Nebo snad dokonce mycí stojany pro veřejnost? Ale jděte – u nás na slavnostech si není ani kam sednout. A na záchody se stojí fronta (alespoň dokud je ještě světlo, pak jim na to všichni, ech, no – věřím, že jen močí...). Bohužel ani nošení v názvu zmiňovaných vlastních bažantů by neřešilo mnohem větší problém návštěvnic. Zalomená fronta dobrých dvaceti paní, žen a dívek vyloženě žalovala. Asi nikoho nenapadlo, že i krásné a vznešené dámy provozují něco tak přízemního, jako je vyměšování.

Možná se zas v tiskové zprávě dočteme tradiční klišé, že pivo teklo proudem. Z logiky věci mi vyplývá, že podobnou rychlostí a v podobném množství, jako teče ze všech výčepů na výstavišti, musí zas vytékat z návštěvníků (ano, vím, že něco se vyloučí i pocením). Někde to umějí řešit mobilními toaletami, ale k nám do krajského města to ještě nedorazilo.

Je v pořádku, že chce pořadatel na akci vydělat. Ale nemělo by být na první pohled vidět, že je to za každou cenu. V prostoru kolem stánků si nebylo kam sednout. Není divu, když zábor další plochy znamená další náklady pro zúčastněné pivovary (mimochodem i povinnost EET, která na většinu z nich dopadne až v příští vlně). S přáteli jsem schopen se bavit i ve stoje, ale posezení s pivem je přece jenom příjemnější. A což teprv takový luxus, jako moci si na chvíli pivo odložit! Možnost stísněného sezení v místech s randálem mě nezajímá, o hudební produkci stojím asi tak jako o pánskou obsluhu dole bez. Ale budiž, už jsem se naučil žít s tím, že jsem menšinový suchar. To si ale vážně mám v roce 2018 donést na výstaviště i vlastní židličku?

[jiri.kana] 18:28 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal_CB

čtvrtek, 22. červen 2017
14:04

Michal_CB

Na pivních slavnostech v ČB jsem byl celkem třikrát a přijde mi, že je to rok od roku chudší na pivní výběr a pomalu, ale jistě se z toho stává klasický letní "jarmareční" festival s hudbou, kolotoči, klobásou a pivy z velkých pivovarů.


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]

Tom

pátek, 9. červen 2017
08:16

Naprosto s vámi ve všem souhlasím. Na pivní slavnosti v ČB také chodím pravidelně. Přesně jak píšete - dlouhé fronty na záchody, řev příšerné hudby, nemožnost si na chvilku někde sednout a odložit sklenici... a vzhledem k té hlasité hudební produkci není možno si ani popovídat s přáteli, no... Apeluji tedy také na organizátory, aby se při přípravě na příští slavnosti trochu zamysleli, jestli s tím nejde něco dělat. Ono by se řeklo - když se chce, všechno jde - ale chce se ??? zvažuji účast na příštím ročníku, raději budu dále chodit jen do KMPCB a ochutnávat zajímavá piva tam.


napsal(a): Tom [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
11:36


posted by: Inzerce

jiri.kana

pátek, 9. červen 2017
08:59

jiri.kana

Tom:Hudební produkce byla naštěstí bokem, takže konverzovat se dalo. Ale prakticky jen ve stoje. Přitom výstaviště na svém webu inzeruje mezi poskytovanými službami i půjčování venkovního nábytku. Ale lepší je asi nechat to na jiných v očekávání dalších tisíců za pronájem plochy.

Nabídnu i možný opačný úhel pohledu: Podivejte se, milej pane, návštěvnost byla vyšší než loni, viděli jsme tam oba dny spoustu spokojených návštěvníků, kteří si to zjevně užívali. Úžasné kapely přitáhly davy bavících se lidiček. Takže pořadatelé, nenechte se znechutit! Pokaždé se najde několik věčně nespokojených rejpalů, co v životě dokázali zorganizovat nanejvýš tak zahradní grilovačku, během které došlo pivo. A ten pán, co tu po tom nejvíc plive, ten tam byl v pátek i v sobotu. Asi proto, aby tam mohl nasbírat víc žluči?
---------------------------------
Zpráva byla upravena 09.06.2017 ve 14:05:52


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI