Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

České pivo: Zvítězil Zubr

Co se píše o pivovarech a pivu


České pivo: Zvítězil Zubr

[úterý, 21. říjen 2003]

Přerovské pivo Zubr se stalo absolutním vítězem letošního ročníku České pivo. Získalo prvenství v obou soutěžních kategoriích.

Světlé výčepní Zubr Classic i ležák Zubr Premium dosáhly nejlepších výsledků v silné konkurenci nejznámějších značek na našem trhu a obě piva jsou nyní držiteli titulu České pivo 2003. Ve vysoce prestižní soutěži se utkalo celkem padesát českých piv. Výsledky soutěže včera v Praze uveřejnil Český svaz pivovarů a sladoven. Klasický výrobní postup jako konkurenční výhodu Zubra zdůraznil ředitel pivovaru Pavel Svoboda."Oceňují ji nejen odborníci, ale především konzumenti a právě díky nim přerostlo původně regionální pivo v silnou značku s hlavou zubra ve znaku. Prvenství v obou kategoriích vnímáme jako potvrzení kvality našeho typicky českého piva, jehož chuť vítězí,"vyjádřil Pavel Svoboda. V soutěži, kterou každoročně vyhlašuje Český svaz pivovarů a sladoven spolu s Výzkumným ústavem pivovarnickým a sladařským, probíhá hodnocení jednotlivých vzorků ve dvou kolech, což je ve srovnání se světem ojedinělé. Odborní degustátoři posuzují senzorické a analytické vlastnosti a rozhodují, která piva chutnají nejlépe. Vítězství svého oblíbeného piva budou moci oslavit také štamgasti hospůdek a restaurací, které Zubra čepují. Pivovar pro ně připravil speciální exkurze do provozu, kde nahlédnou pod pivovarskou pokličku výroby pivního šampiona roku. (kl)

Celkové výsledky soutěže České pivo Světlý ležák Světlé výčepní

1. Zubr Premium 1. Zubr Classic 2. Radegast Premium 2. Braník 3. Velkopopovický kozel Premium 3. Starobrno (Mojenoviny.cz)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI