Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo není tak složité, říká nejmladší sládková

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo není tak složité, říká nejmladší sládková

[čtvrtek, 8. prosinec 2016]

Pivo není tak složité, říká nejmladší sládková[goto:http://www.metro.cz/pivo-neni-tak-slozite-rika-nejmladsi-sladkova-foz-/praha.aspx?c=A161206_192720_metro-praha_jsk#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=metroh&utm_content=main]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pepa

pondělí, 12. prosinec 2016
19:53

pepa

Uvařit pivo plzeňského typu je i není jednoduché.Dnes kdy dostanete koupit suroviny potřebné kvality a po laboratorním rozboru většinou stačí zadat dávkování a výrobní postup (teplotu,dobu,ap)a o ostatní se stará automat.Potom jen dodržet ostatní postupy a čistotu.V pivovarech kde nemají automatiku je to horší tam záleží hodně záleží na pečlivosti vařiče.V minulosti to bylo horší.Při změně surovin záleželo na sládkovi a jeho zkušenostech jak se se s tím dokáže vyrovnat.Znal jsem lidi kteří podle chuti a vůni sladu a chmele a později sladiny nebo mladiny dokázali odhadnout jaké bude pivo.Dnes už niko takového neznám.Jen doufám že jsou.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Jarda

neděle, 11. prosinec 2016
11:48

Moucha 11 je v pohodě. Bavorský slad mu dává na běžné jedenáctky specifickou, pro mě osobně příjemnou nadstavbu. Dobře pitelný je i Moniak. Branickou čtrnáctku jsem zatím neochutnal...


napsal(a): Jarda [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
03:24


posted by: Inzerce

yerka

čtvrtek, 8. prosinec 2016
18:41

yerka

Mouchu jsem ochutnal minulý pátek (Braník Café Periférie) a vcelku spokojenost. Hořčí ležák. Až jsem si říkal, že na začínající (myšleno působištěm) pivovar nemusí moc ladit....


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 8. prosinec 2016
17:22

Sekal

O pivu ví očividně prdlajs.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Kari

čtvrtek, 8. prosinec 2016
09:29

Kari

S názory paní sládkové velmi souhlasím. Jinak jsem zvědavý na ochutnání, usazenou Mouchu jsem ještě nepil.


napsal(a): Kari [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 8. prosinec 2016
09:56

jiri.kana

Kari:Dovolil bych si naopak trochu nesouhlasit.

"Teď mám ale pocit, že v pivu dnes každý hledá složitosti a vady. Na to, abychom poznali, zda je pivo dobré, přece nepotřebujeme davy odborníků."


Její pivo jsem nikdy nepil, takže doufám, že tím nechtěla říct "nechte mě vařit mojí zeleninovou polívku kořeněnou diacetylem a nechte si ty rádobyodborný snobský kecy." :-)

Chci říct, že odborníky naopak potřebujeme, protože poslední dobou vnímám hlavně "davy" divných minipivovarníků, produkujících podivné pokusy o pivo. Těžké vady se zaměňují za osobitost a "davy" poznají dobré pivo a pochutnávají si. Netvrdím, že zrovna Moucha je tenhle případ.

Ne, nepovažuji se za odborníka, chutnalo a chutná mi leccos. Takže zas musím dát sládkové za pravdu v tom, že nejdůležitější u piva je pitelnost.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Marley

čtvrtek, 8. prosinec 2016
12:17

Marley

jiri.kana: Mám pocit, že jde o reakci na to, jak před měsícem své pivo donesla na ochutnání štamgastům do baru Napalmě a všichni se shodli, že to je nepitelná hrůza (plná vad). Plus s tím asi souvisí i odpověď „Spíše ale ocením názor zkušenějšího pivovarníka než nějakého pivního specialisty.“


napsal(a): Marley [Odpovědět]

Roman Holoubek

neděle, 11. prosinec 2016
20:24

Roman Holoubek

jiri.kana: Souhlas s Jirkou. A ještě bych si dovolil s mladičkou sládkovou polemizovat v jedné věci. Udělat skutečně dobré pivo, není tak jednoduché. Pokud by bylo, měli bychom tady samá dobrá piva. Žel skutečnost je jiná. Z úst mladého děvčete to vyznívá buď jako neznalost, nebo jako velká namyšlenost. PS: pivo jsem doposud také neochutnal, takže nemohu hodnotit její pivo, jen její myšlenky.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 13.12.2016 ve 15:31:28



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI