Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vyškovský pivovar stíhá a vaří pivo i pro Švédy

Co se píše o pivovarech a pivu


Vyškovský pivovar stíhá a vaří pivo i pro Švédy

[neděle, 20. srpen 2006]

Takové horké léto jsme si dlouho přáli, přiznávají ve vyškovském pivovaru. A mnou si ruce, více jejich piva teď z píp teče nejen v moravských a českých, ale i slovenských hospodách.

„Máme dostatečnou kapacitu, takže stíháme a máme radost. Jakoby si tohle léto pivovarníci vymodlili u svého patrona svatého Václava,“ usmívá se ředitel vyškovského pivovaru Jiří Piňos.

Hlásí se stále noví zákazníci. Třeba včera, přesně pět minut po jedné odpoledne, vjel do dvora kamion a chlapi ho hned začali plnit kartony piva se švédskými nápisy. Řidič pak s nákladem osmistupňového piva vyjel směr Stockholm. Žízeň je totiž letos všude, i na Skandinávském poloostrově, a k obchodníkovi, který si ho tady nakoupil, odjíždělo vyškovské pivo vůbec poprvé.

Ozval se sám. „Na internetu si našel informaci, že vyvážíme pivo i do Ameriky. Aspoň tak nám vysvětlil, proč chce pivo zrovna od nás,“ uvedl ředitel vyškovského pivovaru Jiří Piňos.

Osobně obchod nedojednali, ani si nevolali, poslali si jen pár mailů. „Ještě než jsme si plácli, měli jsme už na dvoře nákladní auto, které sem poslal se svými korunkovými uzávěry, hned nato volala firma z Brna, že má pro nás připravené grafické návrhy etiket, a pak přišla ekonomka, že už máme na účtu jakási eura ze Švédska,“ líčí ředitel, jak vyškovský pivovar k dobrému obchodu přišel.

A doufá, že do konce roku se u nich bude pivo pro Švédy nakládat častěji. „Kartonů nám poslali asi na dvacet kamionů,“ dodal. Na dvoře měli včera už ale nachystané i bedny s pivem pro Maďary. I ti, stejně jako Švédi, zahánějí nyní žízeň mimo jiné osmistupňovým Atletem. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI